1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

AMSTAFFAmstaff
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Amstaff, American Staffordshire Terrier
Cod rasa Grupa 3, numarul 286
Tara de origine Statele Unite
Greutate 30-45 kilograme
Inaltime 44-48 centimetri
Blana Scurta, lucioasa
Culoare Rosiatica, crem, alb, negru, albastru, coniac.
Capacitate la nastere 4-6 pui
Speranta de viata 10-13 ani

Origine si istoric

Cainele amstaff sau American Staffordshire Terrier isi incepe istoria in secolul al XIX-lea, in Anglia. La baza a stat cainele bulldog si alti terrieri. In acest proces de incrucisare, American Staffordshire Terrier a devenit mai mare decat bulldogul si mai musculos. 

Odata ce luptele intre caini au devenit ilegale in anii 1900, rasa amstaff s-a impartit in doua grupe: una pentru spectacole si alta pentru lupte. Cea de lupte este rasa pitbull de astazi, iar rasa pentru spectacole este amstaff.  

Descriere fizica

Cainele amstaff, American Staffordshire Terrier, are un corp musculos si scurt si face ca aparitia sa sa nu fie doar impresionanta, ci si intimidanta pentru straini sau alte rase de caini. Urechile cainelui amstaff sunt scurte si deseori cupate. 

La fel ca verisorul sau pitbull, cainele amstaff are o infatisare dura, fiind mare, cu o buna structura osoasa, greoi si cu un cap mare. Blana cainelui amstaff este scurta si lucioasa facand ca ingrijirea acestuia sa fie simpla pentru oricine. 

Ochii cainelui amstaff sunt negri si rotunzi, cu o expresie aspra ce poate fi perceputa ca intimidanta si alerta. Insa, daca ne uitam mai atent, pare ca rasa amstaff este mai mult iubitoare decat agresiva. Este foarte potrivita pentru familii, fiind si  un bun caine de paza

Amstaff profil

Comportament si personalitate

Loial, iubeste distractia, neinfricat si afectuos, cainele amstaff, American Staffordshire Terrier, este o mare bucurie pentru familie. 

Este deseori confundat cu rasa pitbull, insa cele doua impart acelasi stramos si au fost dezvoltate pentru lupte, insa rasa amstaff a devenit mult mai delicata in ultimii 100 de ani. 

In ciuda reputatiei de rasa agresiva, cainele Amstaff este un adevarat caine de familie. Iubitor si jucaus, acesta se va juca cu copiii in gradina si se va lipi de "mami si tati" cand acestia stau pe canapea.  

Cu toate acestea, este important sa ai in vedere ca un amstaff plictisit este de fapt distructiv. Miscarea si activitatea mentala  a cainelui amstaff te va ajuta sa ai o mobila intacta. Daca lasi mai multe oase de ros prin casa, va ajuta la protejarea pantofilor, canapelei,  si colturilor mesei. 

Ingrijire si hrana

Cainele amstaff, American Staffordshire Terrier este foarte usor de ingrijit, mai ales daca este obisnuit sa fie mangaiat de la varste fragede. Poate fi destul de incapatanat si deranjat daca ii sunt atinse picioarele, deci este important sa il obisnuiesti de mic sa fie atins. 

Blana cainelui amstaff naparleste destul de putin pe parcursul anului, insa mai mult de doua ori pe an, atunci cand vremea se schimba. Perierea regulata va pastra blana rasei amstaff lucioasa si usor de ingrijit. Spalarea este necesara de cateva ori pe an, mai ales ca nu are un miros specific. 

Cainele amstaff este predispus la a avea o respiratie urat mirositoare, iar spalarea regulata a danturii este o necesitate. Poti spala dintii cainelui cel puain o data pe saptamana. 

American staffordshire terrier

Sanatate si puncte vulnerabile

Speranta de viata a cainelui amstaff, American Staffordshire Terrier, este de 10-13 ani. Printre problemele de sanatate la care este dispus cainele amstaff se numara: alergiile, cancerul, cataracta, boli ale inimii, luptura de ligament incrucisat cranial, displazia de sold, urticarie, hipotiroidism, atrofia progresiva a retinei, ataxia spinocerebeloasa. 

Dresaj

Dresajul cainelui amstaff necesita multa rabdare si incredere. Are nevoie sa fie dresat si invatat sa socializeze cat mai devreme posibil. Fiecare caine amstaff educat este un bun ambasador pentru rasa sa, American Staffordshire Terrier. Atitudinea pozitiva este cea mai indicata, iar cea negativa va reusi doar pierderea increderii cainelui in tine. 

Amstaff pret

Astazi, 1 februarie 2013, un caine amstaff are pretul cuprins intre 500 si 2000 lei.  

Caine amstaff

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra