1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BOMBAYBombay
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Bombay
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 3 - 7 kg
Blana Scurta si neteda
Culoare Neagra
Speranta de viata 12 - 16 ani

Pisica Bombay este extrem de frumoasa si inteligenta, cu o dorinta de a distra pe sine si pe ceilalti. 

Origine si istoric

Nikky Horner, din Kentucky, a dezvoltat pentru prima oara, in anul 1953, rasa Bombay. Aceasta s-a format din rasele birmaneza si American Shorthair. Incrucisarea a continuat rezultand o pisica neagra cu parul scurt, stralucitor si ochi caprui.

ochi-pisica-bombay-par-scurt

 

Descriere fizica

Cu blana neagra, stralucitoare, ochii maronii, corpul solid si o expresie draguta a fetei, pisica Bombay are o infatisare deosebita. Bombay nu este o rasa naturala, ci un hribrid, insa cu trasaturi distincte ce o separa de parintii sai.

Rasa Bombay este de marime medie, are un corp echilibrat, prietenoasa, alerta si expresiva. Este musculoasa si are o greutate surprinzatoare pentru marimea sa. Corpul si coada ar trebui sa aiba o marime medie, ochii rotunzi, urechile indepartate, nasul moderat si vizibil.

Pisica Bombay nu arata ca o pisica birmaneza  neagra, ci este complet diferita. Blana ar trebui sa straluceasca, aratand satinat, iar ochii aramii. 

Comportament si personalitate

Pisica Bombay este extravertita, prietenoasa si  jucausa. Poate fi invatata usor sa stea in lesa si sa prinda obiectele. Fiind foarte sociabila, reprezinta o excelenta alegere pentru familiile cu copii si caini. Este foarte agila si atletica, iar trasnaile sale te vor amuza permanent.

Cand este mica, pisica Bombay poate fi destul de timida. Odata maturizata, te poti astepta la o personalitate stralucitoare. Bombay este o pisica de apartament, tacuta, nu foarte incisiva si nu distruge lucrurile. Este fericita sa stea lipita de stapanul sau toata ziua, sa leneveasca, sa se joace sau sa imparta patul cu tine. 

pisica-bombay-profil-apartament

 

Ingrijire si hrana

Pisica Bombay are o blana scurta, stralucitoare si care naparleste putin. Este usor de intretinut, avand nevoie doar de o periere saptamanala. Daca folosesti o perie mai dura, se va bucura de masajul pe care il primeste corpul sau.

Un alt aspect de care e bine sa tii cont la ingrijirea pisicii Bombay este scurtarea unghiilor, de obicei saptamanal si curata urechile doar cand arata murdare. Foloseste o solutie de curatat recomandata de medicul veterinar.

Pisica Bombay are nevoie ca dantura sa sa fie periata pentru a avea o respiratie curata si dantura sanatoasa. Incepe perierea dintilor, scurtarea unghiilor si perierea blani inca din primele saptamani de viata ale pisicii Bombay pentru a se obisnui repede cu aceste ritualuri.

Pisica Bombay are, in general, un apetit mare si este foarte bine sa aiba o portie moderata fixa. Este contraindicat ca toata hrana sa ramana la dispozitia sa. Este important ca pisica Bombay sa fie hranita cu hrana uscata de cea mai buna calitate, suplimentata din cand in cand cu carne cruda. Cu toate acestea, carnea cruda reprezinta un risc din cauza pericolului de contaminare.

Inainte de a participa la o expozitie, este indicat sa speli blana pisicii Bombay cu trei-patru zile inainte, lucru ce permite blanii sa-si recapete stralucirea naturala. 

pisici-bombay-blana-scurta

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica Bombay este in general sanatoasa, insa  poate fi afectata de urmatoarele probleme: cardiopatie hipertrofica, lacrimarea excesiva a ochilor si dificultati de respiratie din cauza nasului scurt. 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra