1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BORZOIBorzoi
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Paza
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Borzoi
Cod rasa Caini rusesti de vanatoare de lupi
Tara de origine Rusia
Greutate 45 kg
Inaltime Peste 80 cm.
Blana Lunga si matasoasa.
Culoare Diferite culori.
Borzoi este o rasa de caine originara din Rusia. Ideali pentru curse si vanatoare, cainii din aceasta rasa erau folositi pentru prinderea de iepuri, vulpi si lupi. Mai tarziu, cainii din rasa Borzoi au devenit animalele de companie preferate de familiile regale din Europa.
 

Origine si istoric

Cunoscuti si sub numele de ''caini rusesti de vanatoare de lupi'', cainii din rasa Borzoi au aparut pentru prima oara in Rusia, in jurul anului 1650, cand au fost obtinuti prin incrucisarea mai multor rase de caini de vanatoare. 
 
Deoarece erau folositi intens la partidele de vanatoare, pana in anul 1873 in Rusia mai existau doar cateva sute de caini Borzoi. In acelasi an, a fost infiintata o asociatie care sa protejeze aceasta specie pe cale de disparitie. 
 
Rasa a fost insa salvata doar pentru ca multe specimene au fost oferite drept cadou familiilor regale din Europa. 
 
Caini Borzoi

Descriere fizica

Cainii din rasa Borzoi sunt animale de companie de talie inalta, foarte asemanatoari cu specimenele din rasa Afgan si Saluki. 
 
In general, cainii din rasa Borzoi sunt animale cu blana lunga si matasoasa, de diferite culori. In sezonul rece, blana cainilor din rasa Borzoi se indeseste, iar in sezonul cald naparleste, pentru a preveni supraincalzirea animalelor. 
 
Masculii din rasa Borzoi au o greutate de peste 45 de kilograme si o inaltime de peste 80 de centimetri. Femelele sunt in general mai micute. Insa, indiferent de marimea lor, cainii din rasa Borzoi au un aspect elegant si sunt foarte puternici. 

Comportament si personalitate

Cainii din rasa Borzoi sunt linistiti si tacuti, insa foarte independenti. Majoritatea cainilor din rasa Borzoi latra foarte rar si nu dispun de un simt al proprietatii bine dezvoltat, astfel ca nu pot fi folositi pentru paza. 
 
Sunt caini foarte inteligenti, sensibili si manierati, care isi respecta stapanii foarte mult. Cainii din rasa Borzoi sunt pasnici atat cu oamenii, cat si cu animalele. Sunt afectuosi cu membrii familiei din care fac parte, insa distanti cu strainii. 
 
Cainii din rasa Barzoi sunt insa sensibili atunci cand spatiul le este invadat, astfel ca pot suferi de anxietate, in special in apropierea copiilor. In ciuda dimensiunilor mari, cainii din rasa Borzoi se adapteaza foarte usor la viata de oras, mai ales daca beneficiaza de plimbari zilnice. 
 
Daca sunt crescuti de mici alaturi de pisici sau alte animale mici de companie, cainii din rasa Borzoi se acomodeaza foarte usor cu ele si le tolereaza foarte bine.
 
Caine Borzoi

Ingrijire si hrana

Cainii din rasa Borzoi sunt animale de companie care prefera sa stea cat mai mult timp in casa, alaturi de stapani. Au insa nevoie de confort si de spatiu privat, astfel incat sa se simta in siguranta. 
 
Este bine ca acesti caini sa fie hraniti de doua ori pe zi, cu hrana uscata. Cantitatea zilnica recomandata de mancare este de 800 - 1600 de grame. 
 
Pentru a mentine frumoasa blana cainilor Borzoi este bine ca stapanii sa ii perie zilnic si sa ii spele de cateva ori pe luna. De asemenea, este indicat ca dintii acestor caini sa fie periati de 2-3 ori pe saptamana.
 
Rasa Borzoi

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, cainii din rasa Borzoi sunt sanatosi, fiind afectati de putine afectiuni medicale. Cel mai adesea sufera de afectiuni gastrointestinale, osoase si oculare.
 
 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra