1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BRANDLBRACKEBrandlbracke
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Brandlbracke
Tara de origine Austria
Greutate 14-22 kg
Inaltime 45-60 cm
Blana Scurta si deasa.
Culoare Neagra cu pete roscate.
Speranta de viata 12-14 ani
Brandlbracke este o rasa de caine originara din Austria. Numele sau deriva din nemtescul "brand", care semnifica "foc". Aceasta denumire i-a fost data deoarece blana sa prezinta mici pete roscate. Rasa Brandlbracke este recunoscuta oficial de crescatori inca din anul 1883.

Origine si istoric

Brandlbracke este una dintre cele mai importante rase de brac din Austria. Se spune ca aceasta rasa de caini este o descendenta a vechilor caini de vanatoare celti, "Keltenbracke". In trecut, cainii din aceasta rasa erau folositi la vanatoare, unde simtul mirosului puternic dezvoltat ii transformau in parteneri ideali care reperau rapid prada. 
 
In prezent, rasa Brandlbracke este una dintre cele mai apreciate din Austria, cainii din aceasta rasa fiind folositi in continuare la vanatoare. Este insa si un animal de companie foarte devotat. 
caine-Brandlbracke-in-alergare-devotat
 

Descriere fizica

Cainele din rasa Brandlbracke are o constitutie robusta si musculoasa, supla in acelasi timp. Atinge o inaltime de 45-60 de centrimetri si o greutate de 14-22 de kilograme. In general, femelele sunt mai mici decat masculii. 
 
Au blana scurta si deasa, de culoare neagra, cu pete roscate la nivelul labelor. Deasupra ochilor formeaza mai multe fire de par, care dau impresia de sprancene.

Comportament si personalitate

Deoarece are un simt al mirosului extrem de dezvoltat, cainele din rasa Brandlbracke este ideal pentru vanatoare. Este un alergator elegant, ideal pentru numeroase jocuri si activitati in aer liber. Are o voce placuta si devine un animal de companie excelent, datorita persoanlitatii sale prietenoase. 
 
Cainele din rasa Brandlbracke este foarte fericit atunci cand petrece mult timp in natura si prefera sa isi petreaca timpul in apropierea stapanilor. Ca animal de companie, cainele din rasa Brandlbracke este supus, loial, iubitor si foarte afectuos.
 
rasa-Brandlbracke-vanatoare
 

Ingrijire si hrana

Foarte dinamic si vioi, cainele din rasa Brandlbracke are nevoie de miscare zilnica. O plimbare de o ora prin parc, in fiecare zi este suficienti pentru acest caine. Acasa insa are nevoie de atentia constanta a stapanilor, care trebuie sa il implice in cat mai multe activitati. 
 
Blana sa scurta are nevoie de periat doar o data pe saptamana si de baie doar atunci cand este foarte murdara. Ghearele trebuie taiate regulat, iar urechile curatate saptamanal pentru a evita infectiile. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Cainele din rasa Brandlbracke este foarte sanatos si nu sufera de boli specifice. Speranta de viata de este de 12-14 ani. Ca majoritatea cainilor, si Brandlbracke este predispus la afectiuni osoase, artrita, atrofierea retinei si balonare. 

Conditii de viata

Acest caine energic este potrivit pentru viata la curte. Ii place sa petreaca mult timp afara, sa se joace si sa alerge. De asemenea, cainele din rasa Brandlbracke se descurca excelent la numeroase exercitii si jocuri de inteligenta. Este un caine care se dezvolta frumos in mediul rurarl. In plus, nu ii place sa fie tinut in lesa. 

caine-Brandlbracke-curte

 

Dresaj

Deoarece este foarte atasat de stapan pe care vrea sa il impresioneze constant, cainele din rasa Brandlbracke raspunde foare bine la dresajul si comenzile de baza. Este un caine inteligent, care invata rapid toate trucurile pe care stapanul este dispus sa i le arate. 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra