1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BRIQUET GRIFFON VENDEENBriquet Griffon Vendeen
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume Briquet Griffon Vendee
Tara de origine Franta
Greutate 21-25 kg
Inaltime 50-56 cm
Blana Stufoasa, carliontata si ciufulita.
Culoare Alba cu pete maronii.
Speranta de viata 12 ani
Briquet Griffon Vendeen este o rasa de caini originara din Franta. Inainte de Primul Razboi Mondial, aceasta rasa de caini a fost obtinuta prin diferite incrucisari ale rasei Grand Griffon Vendeen, un descendent al cainilor folositi de vechii gali. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, rasa se afla pe cale de disparitie, insa datorita eforturilor lui Hubert Dezamy, membru in juriul a numeroase competitii canine, rasa a fost salvata.

Origine si istoric

Rasa de caini Briquet Griffon Vendeen este originara din Franta, unde a fost obtinuta prin incrucisarea mai multor rase Vendeen (Grand Griffon Vendeen, Petit Bassett Vendeeen). Aceasta rasa a fost creata special pentru vanatoare si a fost folosita de membrii familiilor nobiliare, inainte de primul Razboi Mondial. 
 
Aceasta rasa de caini era apreciata pentru abilitatile vanatoresti, specimenele Briquet Griffon Vendeen fiind capabile sa vaneze chiar si animale mari, ca de pilda ursi si caprioare. 
 
Briquet Griffon Vendee afara

Descriere fizica

Cainele din rasa Briquet Griffon Vendeen este un animal de talie mijlocie, cu un cap mic, urechi lasate si o blana stufoasa, carliontata si ciufulita. De obicei, blana este de culoare alba, cu pete maronii. Briquet Griffon Vendeen atinge o inaltime de 50 - 56 centimetri si o greutate de 21-25 kilograme.

Comportament si personalitate

Cainele Briquet Griffon Vendeen este un vanator foarte devotat, puternic si rezistent. Este foarte atasat de stapanii sai, insa se intelege bine si cu alti caini. Prefera sa petreaca timpul in aer liber, alaturi de stapani si sa faca plimbari lungi. 
 
Briquet Griffon Vendeen este un caine vioi, vesel si entuziast, un adevart companion pentru copii. In schimb, este incapatanat si de cele mai multe ori nu accepta sa i se spuna ce sa faca. Are o personalitate puternica si de cele mai multe ori iese invingator atunci cand iti propune ceva.
 
Rasa Briquet Griffon Vendee

Ingrijire si hrana

Aspectul ciufulit al blanii este natural, iar tunderea acesteia este descurajata. In schimb, blana trebuie periata si pieptanata saptamanal. De asemenea, persoanele care detin caini din rasa Briquet Griffon Vendeen trebuie sa le curete regulat urechile, pentru a preveni infectiile. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Speranta de viata la cainele Briquet Griffon Vendee este de aproximativ 12 ani. Este sanatos si puternic, fiind putin afectat de problemele medicale. 
 
Caine Briquet Griffon Vendee

Conditii de viata

Cainele Briquet Griffon Vendeen va fi foarte fericit daca va petrece mult timp in aer liber. Astfel, cainii din aceasta rasa sunt potriviti pentru traiul la curte, in spatii largi, unde au loc mare de desfasurare. 
 
Pot fi crescuti si la bloc, insa numai daca vor fi plimbati zilnic, cel putin o ora. Deoarece este un caine de vanatoare, Briquet Griffon Vendeen nu oboseste usor, astfel ca plimbarile lungi vor fi pe placul sau. 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra