1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BULLDOG ENGLEZBulldog englez
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Bulldog englez
Cod rasa Grupa 2, numarul 149
Tara de origine Anglia
Greutate 18-22 kilograme
Inaltime 25-41 centimetri
Blana Scurta
Culoare Maronie, alba, cenusie, rosiatica si cu pete
Capacitate la nastere 4-6 pui
Speranta de viata 8-12 ani

Origine si istoric

Istoricul cainelui bulldog englez este una destul de nefericita. Aceasta rasa a fost creata in anii 1500 si avea un singur scop: sa se lupte cu alti caini, tauri si ursi pana la ultima lui suflare. Oamenii ii spuneau „sport”.

Cainele bulldog englez trebuia sa fie feroce, puternic si curajos. Conformatia, temperamentul, frumusetea si simetria nu erau trasaturi apreciate.

In anul 1885, luptele intre cainii bulldog englez au devenit ilegale. Pentru ca acest lucru ameninta rasa bulldog englez cu disparitia, cativa crescatori au reusit sa salveze de la disparitie aceasta rasa.

Odata salvata rasa bulldog englez, aceasta a devenit mai docila, mai temperata, iar agresivitatea i-a disparut aproape complet. Acesta este bulldogul englez de astazi, mai calm si mai adaptat. Poate trai oriunde,  iubeste copiii, este usor de ingrijit, este afectuos si loial. Astazi, bulldogul englez este una dintre cele mai blande rase de caini din lume. 

bulldog-englez-alergand-afectuos-si-loial

 

Descriere fizica

Cainele bulldog englez este scurt, compact, incredibil de musculos si lat. Picioarele sunt scurte insa destul de drepte. Cainele bulldog englez are un cap mare si o expresie serioasa, cu o fata ridata si plata.

Ochii cainelui bulldog englez sunt pozitionati destul de jos si indepartati, urechile sunt indoite, iar nasul este mare si negru. Blana sa poate fi maronie, alba, cenusie, rosiatica si cu pete.

Cainele bulldog englez cantareste intre 18 si 22 kilograme si este destul de scund, ajungand la o inaltime de 25-41 centimetri. 

caini-bulldog-musculos

 

Comportament si personalitate

Cainele bulldog englez este destul de agresiv atunci cand mananca si nu ar trebui deranjat cand ia micul dejun sau cina. De asemenea, o alta provocare este agresivitatea fata de alti caini. Atunci cand creste impreuna cu alti caini, atunci ii va tolera. De aceea este nevoie ca un bulldog englez sa fie obisnuit de mic cu prezenta altor oameni si caini.

Daca te deranjeaza un caine care sforaie, grohaie, saliveaza si elimina gaze, atunci cainele bulldog englez nu este pentru tine. Are tendinta de a manifesta in exces aceste trasaturi. 

pui-bulldog-sforaie

 

Ingrijire si hrana

Rasa bulldog englez este relativ usor de ingrijit. O periere regulata va ajuta ca naparlirea sa fie tinuta sub control, iar spalarea se poate face doar atunci cand este neaparat nevoie. Poti curata fata cu un prosop curat si vei insista asupra cutelor pentru a preveni acumularea mizeriei si bacteriilor. Multi crescatori folosesc servetele umede pentru bebelusi pentru a curata mai eficient ridurile.

Cainele bulldog englez este predispus la respiratie urat mirositoare, iar perierea saptamanala a dintilor este necesara. De asemenea, mai este nevoie sa cureti urechile cainelui bulldog englez cu o solutie recomandata de medicul veterinar. Daca auzi ca unghiile se lovesc de podea, atunci se cere si scurtarea acestora. Este important sa obisnuiesti de mic bulldogul englez pentru aceste obiceiuri sanatoase. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Cainele bulldog englez are o speranta de viata de 8-12 ani. Din cauza disproportiei dintre cap si corp, nasterea naturala este aproape imposibila. Ca urmare, cezariana este foarte des intalnita si de obicei se planuieste cu mult timp inainte. 

Alte probleme de sanatate comune rasei bulldog englez pot include: probleme ale ochilor, surditate, cancer in forme variate, displazia de sold, probleme ale inimii si probleme ale plamanilor. 

Dresaj

Cainele bulldog englez este destul de incapatanat si poate fi greu de dresat. Recompensele si incurajarile sunt singurele metode prin care poti dresa cainele bulldog englez. Daca apelezi la forta si atitudinea negativa, nu vei ajunge nicaieri. 

Bulldog englez pret

Astazi, 1 februarie 2013, un pui de bulldog englez are pretul cuprins intre 600 si 2600 lei.

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra