1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CIOBANESC CAUCAZIANCiobanesc Caucazian
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Ciobanesc Caucazian
Greutate 45-50 kilograme
Inaltime 64-70 centimetri
Blana Groasa
Culoare Alb, gri, negru, maro si roscat.
Speranta de viata 10-11 ani

Ciobanescul Caucazian este o rasa de caini originara din tinuturile muntoase ale Caucazului, dintre Asia si Europa. Este un caine obisnuit cu viata de turma, unde are doua sarcini principale: sa protejeze oile de lupi si sa pazeasca stana.  

Origine si istoric

Cainele din rasa Ciobanesc Caucazian are o veche istorie, de mai bine de 2000 de ani. Este descendentul Mastiffului Tibetan si al Ciobanescului Anatolian. Acesti caini masivi, puternici si rezistenti erau potriviti pentru paza si protectia turmelor de oi si capre impotriva pradatorilor. In plus, erau si caini de paza foarte vigilenti.

Rasa Ciobanesc Caucazian a fost recunoscuta oficial in anul 1995 de catre asociatiile canine, iar din anul 2008 este prezenta la numeroase competitii.  

rasa-ciobanesc-caucazian-paza

 

Descriere fizica

Cainele din rasa Ciobanesc Caucazian este un animal de talie mare, foarte puternic, unul dintre cei mai eficienti pentru paza si aparare. Este un caine masiv, cu o osatura puternica, foarte musculos si puternic. La maturitate femelele din aceasta rasa ating o inaltime de 64 de centimetri, iar masculii 70 de centimetri. Greutatea este intre 45 si 50 de kilograme.

Acest caine impresioneaza prin statura sa masiva, labele mari si grele, nasul negru si proeminent. Blana este groasa, rezistenta la temperaturi extreme si umezeala. Este de culori diferite, de la alb, gri si negru, pana la maro si roscat.

Comportament si personalitate

Ciobanescul Caucazian este o rasa de paza, cu un temperament serios si protector. Chiar daca este foarte atent la persoanele straine, cainele Ciobanesc Caucazian este foarte afectuos cu persoanele pe care le cunoaste. Este foarte loial familiei din care face parte, insa devine feroce atunci cand se apara.

In momentele de relaxare este un adevarat companion si tovaras de joaca, cu o atitudine dragalasa. Este totusi prin definitie un caine alfa, care iti va impune personalitatea in fata celorlalte animale din curte si chiar in fata unui stapan mai timid.  

caine-ciobanesc-caucazian-protector

 

 

Ingrijire si hrana

Cainele din rasa Ciobanesc Caucazian are o blana dubla, formata dintr-un strat interior si unul exterior. Stratul interior este fin si moale, in timp ce stratul exterior este format din blana aspra si lunga. In aceste conditii, blana cainelui Ciobanesc Caucazian trebuie periata saptamanal, pentru a-si mentine aspectul placut.

Odata pe an, cainele Ciobanesc Caucazian naparleste masiv, perioada in care este bine sa fie periat mai des. In plus, este bine sa fie spalat, pentru a indeparta mai rapid stratul de blana mort.

De asemenea, ghearele si urechile necesita curatare regulata, cel putin odata pe luna.  

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, reprezentantii rasei Ciobanesc Caucazian sunt sanatosi si puternici. Totusi, sunt predispusi la displazii ale soldurilor si cataracte. Speranta de viata la cainele din aceasta rasa este de 10-11 ani.  

Conditii de viata

Cainele din rasa Ciobanesc Caucazian este recomandat pentru viata la curte sau la munte, in climate mai reci. Nu este potrivit pentru viata de apartament, deoarece este un animal masiv, care are nevoie de multa miscare si numeroase activitati care sa ii puna in evidenta principalele sale caracteristici de animal de paza.

Daca nu este folosit pentru paza, Ciobanescul Caucazian trebuie plimbat zilnic. Este potrivit pentru familiile care au mult timp la dispozitie, astfel incat sa il implice in numeroase activitati.  

pui-ciobanesc-caucazian-curte

 

Dresaj

Cainele Ciobanesc Caucazian este foarte inteligent si independent, astfel ca trebuie dresat cu rabdare si calm. Este indicat sa nu se foloseasca cuvinte dure sau tehnici agresive, deoarece nu va raspunde bine. Cu un dresaj bun, cainele din rasa Ciobanesc Caucazian este supus si poate fi folosit si in terapiile asistate.

De asemenea, este bine ca dresajul sa inceapa cat mai devreme, de preferat atunci cand animalul are doua luni de viata.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra