1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CIOBANESC MIORITICCiobanesc mioritic
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Ciobanesc mioritic
Cod rasa Grupa 1, numarul 349
Tara de origine Romania
Greutate 50-65 kg
Inaltime 65-85 cm
Blana Lunga, aspect de lana, deasa
Culoare Alba, cu pete negre, cenusii sau crem.
Capacitate la nastere 4-12 pui
Speranta de viata 10-15 ani

Nu exista un caine mai puternic care sa scape din ghearele ursului si atat de iubitor cu copiii ca Ciobanescul romanesc mioritic. Si pentru ca este un foarte bun interlocutor, ascultandu-te cu atenție, un adevarat confident!

Origine si istoric

Cainele Ciobanesc mioritic este o rasa veche de pe vremea triburilor celtice, raspandita in munții Carpați si menținuta cu ajutorul pastorilor ce le-a ținut companie atata timp. Este un caine de legenda, pentru ca a infruntat de atatea ori ursul, rasul, lupul si a scapat cu viața, incat pentru noi, romanii, este nemuritor. Un ciobanesc mioritic este o dovada vie de forța, curaj si blandețe!

Descriere fizica

Un Ciobanesc romanesc mioritic este un caine mare, puternic, nu este greoi, cu un corp armonios si bine dezvoltat. Capul este mare, puternic, ochii sunt mijlocii si oblici, niciodata galbeni, are urechile lasate pe langa cap fara sa se distinga prea mult datorita parului din abundența. Coada este bogata, lasata si nu se taie. Rasa Ciobanesc romanesc mioritic are blana in strat dublu, ce ii ofera impermeabilitate si dubla protecție impotriva vremii nefavorabile. 

ciobanesc-mioritic-caine-mare

 

 

Comportament si personalitate

Ciobanescul romanesc mioritic are o expresie inteligenta, calma, cu o bogata experiența de viața. Este un caine minunat datorita personalitații echilibrate si devotamentului fața de stapan. Neinfricat, voios, calm, prietenos cu copiii, curajos, adaptabil, activ, ciobanescul romanesc mioritic are o personalitate demna de invidiat!

Ciobanescul romanesc mioritic este foarte devotat stapanului, are mari abilitați de ascultare, calitate dobandita de pe vremea cand ciobanii singuri obisnuiau sa vorbeasca cu cainele pentru a alunga singuratatea. Ii place sa faca parte dintr-o familie si sa se joace cu copiii, insa supravegheaza-i pentru ca acest caine, fiind mare, poate rani involuntar copilul.

Cainele Ciobanesc romanesc mioritic este foarte protectiv, atat cu familia, cat si cu propria-i mancare!

ciobanesc-mioritic-pe-iarba-dresaj

Ingrijire si hrana

Rasa Ciobanesc romanesc mioritic necesita o atenta ingrijire a blanii, periere saptamanala incepand cu primele luni de viața; blana sa naparleste destul de abundent la schimbarea anotimpurilor si e bine sa stii acest lucru daca il ții intr-un apartament. Elimina-i parul din urechi si dintre pernuțele labelor.

Exercițiile, joaca si alergatul sunt necesare la acest caine. Un Ciobanesc romanesc mioritic are nevoie sa aiba o slujba, ca de exemplu pazitul turmelor. Te rog sa ai in vedere timpul pe care i-l acorzi ciobanescului tau, are nevoie de atenție si comunicare din partea ta. Te va asculta cand ii vei vorbi despre politica, bucuriile vieții sau despre Platon. Iar ca rasplata pentru atenția, grija si dragostea ta, te va apara chiar cu prețul vieții.

Ciobanesc-mioritic-cu-limba-scoasa-apartament

Fara multa modestie, un Ciobanesc romanesc mioritic este una dintre cele mai rezistente rase de caini si nici macar nu e pretențios la mancare inseamnand ca poate accepta si mancare gatita.

Sanatate si puncte vulnerabile

Un Ciobanesc romanesc mioritic are o sanatate de fier. Poate fi supus, ca orice rasa de talie mare, la dilatație gastrica sau displazia de sold.

Sunt foarte importante vaccinurile pe care i le faci de la varste mici si tratamente impotriva paraziților intestinali; cu ajutorul acestora vei creste imunitatea cainelui Ciobanesc romanesc mioritic.

Conditii de viata

Ciobanescul romanesc mioritic este foarte rezistent la temperaturile extreme, putand fi ținut in orice mediu, de preferat un spațiu deschis. Poate fi o curte, decat un apartament in care nu are mult loc pentru miscare. 

ciobanesc-mioritic-concurs-curte

 

Dresaj

Ciobnaescul romanesc mioritic este un caine usor de dresat, ascultator si ii place sa-i faca pe plac stapanului. Unii crescatori de Ciobanesc romanesc mioritic recomanda sa nu-ți iei un asemenea caine daca nu ai experiența in cresterea cainilor de talie mare. Alții spun ca e dificil de dresat si ca poate da dovada de incapațanare. Conteaza felul in care stii sa gestionezi incapațanarea sau flexibilitatea cainelui tau.

Utilitate

Un Ciobanesc romanesc mioritic este un foarte bun caine de paza si aparator al turmelor si locuinței. Neinfricatul ciobanesc se poate lupta cu animalele salbatice fara prea mari probleme, este un fel de urs mai mic. 

Prietenie cu omul

Rasa Ciobanesc romanesc mioritic este foarte potrivita pentru familii sau oameni singuri, constituie o placuta companie si o eficienta protecție. 

Periculozitate

Un Ciobanesc romanesc mioritic are ca slujba sa pazeasca, de aceea este neincrezator cu strainii si ii poate percepe ca potențiali pradatori.  
 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra