1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

FELLPoneiul Fell dateaza inca din timpul Imperiului Roman, acum mai bine de 2000 de ani. S-a dezvoltat intr-o regiune care acum reprezinta granita dintre Anglia si Scotia. 
Fell
Standard rasa
Nume Fell
Blana Groasa si stufoasa
Culoare Negru, gri, crem, maro.

Origine si istoric

Incepand cu secolul al IV-lea si pana in secolul al XVIII-lea, cand inginerii au inceput sa asfalteze drumurile, poneiul Fell a fost folosit pentru transportul bunurilor deoarece avea un mers rapid si constant. Odata cu modernizarea mijloacelor de transport, poneiul Fell a fost din ce in ce mai putin folosit, iar in anii 1800 era utilizat in curse, evenimente sportive, ararea terenurilor, strangerea turmelor de oi, transportul corespondentei. 

ponei-alb-fell-rapid

 

Descriere fizica

Poneiul Fell este de obicei negru datorita influentei calului Frizian, inca ocazional este maro, crem sau gri. Avand o inaltime de aproximativ 142 centimetri, poneiul Fell este relativ mai scund decat rasa Dales. Capul are o forma specifica, urechile fiind scurte, alerte si ascutie. Corpul este gros si musculos, cu un spate puternic si genunchii din spate inclinati. Picioarele au oase puternice si glezne acoperite de par. Copitele sunt mari si cornoase. Blana si coada sunt groase si stufoase.

ponei-Fell-descriere-fizica

 

Comportament si personalitate

Poneiul Fell este cunoscut pentru temperamentul sau bun si inteligenta. Pentru a supravietui, se maturizeaza incet, cresterea fiind proportionala cu disponibilitatea hranei. Nu ar trebui sa fie calarit inaintea varstei de 4 ani si sa nu fie supus la munci grele inaintea varstei de 7 ani. Daca aceste lucruri sunt respectate, poneiul Fell va ajunge sa prospere si la 20 de ani, oferind o viata lunga si folositoare. 

Utilitate

Astazi, poneiul Fell este folosit pentru calarie, competitii de sarituri, dresaj, calarit de catre persoanele cu dizabilitati, munca la ferma, vanatoare.

ponei-fell-profil-calarie

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra