1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Alimente interzise cainilor

data: 28.03.2013   |   vizualizari: 9885 vizualizari

Alimente cainiAvocado, alcoolul, ciocolata, ceapa si usturoiul sunt doar cateva dintre alimentele interzise cainilor. Contin substante active care afecteaza organismul mic al acestor animale de companie si cauzeaza numeroase probleme de sanatate. 

Descopera mai jos si alte alimente care nu trebuie sa faca parte din alimentatia cainilor!

Avocado

Fructul de avocado contine o substanta activa, persina, care este periculoasa pentru caini. Cantitatile mari de persina ingerate de caini pot fi chiar fatale. In plus, cainele trebuie sa stea departe si de frunzele, semintele si coaja de avocado care contin persina.

Alcool

Toate bauturile care contin alcool sunt periculoase pentru caini. Ca si la oameni, alcoolul consumat de caini le afecteaza ficatul si creierul. Insa, deoarece cainii sunt animale mici, efectul alcoolului este mult mai rapid. Cainele intoxicat cu alcool prezinta simptome severe, ca voma, diaree, depresie, probleme de coordonare, dificultate la respirare, coma si chiar deces.

Ceapa si usturoi

Ceapa si usturoiul, sub orice forma (pudra, gatite, crude) distrug celulele rosii din organismul cainelui, ceea ce duce la anemie. Chiar si cele mai mici cantitati de ceapa si usturoi pot duce la intoxicare, iar printre simptome se numara moleseala, voma, respiratia ingreunata si pierderea apetitului alimentar.

Cofeina

Cofeina in cantitati mari este fatala pentru caini. In plus, nu exista antidot pentru aceasta problema. Printre simptomele intoxicatiei cu cofeina se numara agitatia, respiratia rapida, palpitatiile, tremuraturile si chiar sangerarile.

Cofeina se gaseste atat in cafea, cat si in ceaiuri, ciocolata, bauturi energizante si carbogazoase, dar si in anumite medicamente si analgezice.

Struguri

Strugurii si stafidele sunt alte alimente pe care cainele nu este bine sa le consume. Aceste alimente duc la probleme renale serioase. Voma este de obicei semnul care anunta intoxicatia cu struguri. De asemenea, cainele bolnav este letargic si deprimat.

Lapte si inghetata

Laptele si produsele lactate pot cauza diaree si alte deranjamente stomacale la caini, in special la cei de talie mica. Deoarece nu pot metaboliza complet lactoza din lapte, cainii pot dezvolta alergii serioase.

Bomboane

Foarte multe bomboane si deserturi de pe piata contin xylitol, un indulcitor artificial care mareste rata de circulatie a insulinei in organismul cainelui. Acest lucru cauzeaza scaderea glicemiei si probleme severe la nivelul ficatului.

Printre simptomele intoxicatiei cu xylitol se numara voma, letargia si pierderea coordonarii.

Ciocolata

Ciocolata contine o substanta activa, theobromina, benefica pentru oameni, insa periculoasa pentru animale. Theobromina se gaseste in toate tipurile de ciocolata, inclusiv in cea alba.

Consumul de ciocolata la caini cauzeaza voma, diaree si sete excesiva. De asemenea, in cazuri grave, poate duce la ritm cardiac anormal, tremuraturi si chiar deces.

Sare

Alimentele foarte sarate nu trebuie oferite sub nicio forma cainelui. Consumul de sare in exces duce la sete, urinare, deshidratare si intoxicatie cu sodiu. Printre simptomele otravirii cu sare se numara voma, diareea, temperatura corporala crescuta si tremuraturile.

Aluat de paine

Inainte de a fi copt, aluatul de paine trebuie sa creasca. Atunci cand un caine consuma aluat de paine, acesta creste in stomac si cauzeaza dureri severe. In plus, in timpul fermentarii, drojdia produce alcool, ceea ce duce la otravirea cainelui.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra