1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Alimente periculoase pentru pasari

data: 02.08.2013   |   vizualizari: 8941 vizualizari

PasariPasarile sunt creaturi sociale, care se ataseaza foarte mult de familia in care locuiesc. Astfel, nici stapanii nu ezita sa le implice in numeroase activitati, inclusiv sa le ofere din mancarea lor. Totusi, trebuie sa stii ca anumite alimente pentru oameni sunt extrem de periculoase si chiar fatale pentru pasari. Vezi mai jos care sunt alimentele riscante pentru pasari!

Ciocolata

Ciocolata este o gustare indragita de oameni, insa poate fi extrem de periculoasa si chiar fatala pentru pasari! Intoxicatia cu ciocolata afecteaza mai intai sistemul digestiv al pasarilor, cauzand voma si diaree. Pe masura ce afectiunea se agraveaza, sistemul nervos central al pasarii este afectat, ceea ce duce la atacuri si chiar deces.

Seminte de mar

Chiar daca ti se pare surprinzator, merele, alaturi de fructe ca cirese, piersici, caise si pere, contine cantitati mari de cianura in semintele lor. Chiar daca pulpa fructului este foarte sanatoasa pentru pasari, ai grija sa indepartezi semintele otravitoare. De asemenea, in coaja fructelor se pot gasi si cantitati mari de pesticide, astfel ca este indicat sa le decojesti inainte de a le oferi pasarilor.

Avocado

Coaja si samanta acestui fruct popular sunt extrem de periculoase pentru pasari. Duce la probleme cardiace severe si chiar la deces. Astfel, este indicat ca proprietarii de pasari sa tina la distanta de pasari avocado si produsele din avocado.

Ceapa

Pasarile care consuma cantitati mari de ceapa si usturoi se pot confrunta cu voma, diaree si o serie de probleme digestive. De asemenea, expunerea prelungita la astfel de alimente cauzeaza o afectiune a sangelui, anemie homolitica, care este acompaniata de dificultati grave de respiratie, care duc la deces.

Alcool

In ciuda faptului ca majoritatea proprietarilor de pasari stiu foarte bine ca este interzis sa ofere alcool animalelor lor de companie, exista si situatii mai putin placute. De-a lungul timpului au fost inregistrate o serie de cazuri de intoxicatii cu alcool in randul pasarilor de companie. Efectul alcoolului asupra organismului fragil al pasarilor este devastator: afecteaza toate functiile organismului, iar finalul este tragic.

Ciuperci

Ciupercile cauzeaza deranjamente stomacale severe la pasarile de companie. In plus, in cantitati mari, afecteaza ficatul, care isi inceteaza functia.

Frunze de tomate

Tomatele, ca si cartofii, au un gust placut si sunt sanatoase atunci cand sunt oferite ca gustari pasarilor de companie. Totusi, proprietarii de pasari trebuie sa stie ca in cantitati mari, tomatele si in special frunzele de tomate sunt toxice! Astfel, este indicat ca pasarilor sa le fie recomandate doar pulpa de tomata, bine spalata si feliata. De asemenea, toate partile verzi trebuie evitate, pentru a preveni expunerea la orice toxine.

Sare

Chiar daca toate fiintele vii au nevoie de cantitati regulate de sodiu in sistemul lor, prea multa sare poate duce la o serie de probleme de sanatate. Printre aceste probleme se numara setea excesiva, deshidratarea, disfunctiile rinichilor si chiar decesul.

Cofeina

Bauturile care contin cofeina, printre care si bauturile carbogazoase, cafeaua sau ceaiul, sunt extrem de populare in randul oamenilor, insa pentru pasari sunt extrem de periculoase. Cofeina cauzeaza disfunctii cardiace, ritm cardiac marit, aritmie, hiperactivitate si chiar incetarea functiei inimii.

Fasole uscata

Fasolea gatita reprezinta o gustare preferata de pasarile de companie, insa cea uscata, cruda poate fi extrem de periculoasa pentru aceste animale. Fasolea negatita contine o toxina, hemaglutina, care este chiar fatala pentru pasari.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra