1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Caini celebri

data: 16.11.2012   |   vizualizari: 10506 vizualizari

In spatele unui om minunat sta un caine minunat. Ei… nu chiar, insa exista exemple eroice de caini loiali si inteligenti in istorie. De la cainii care au salvat un sat de la dezastru, pana la cel care a oprit un asasinat.

Hachiko, cainele care a fost loial pana la sfarsit.

Hachiko

Stapanul lui Hachiko, Ueno, se intalnea cu cainele sau in fiecare zi, la finalul programului de lucru, la gara din Tokio. Acest lucru s-a intamplat pana cand, intr-o zi, stapanul sau a murit subit. Pana la propria sa moarte, noua ani mai tarziu, Hachiko a astepat rabdator in gara din Tokio, intoarcerea stapanului sau. Hachiko a fost un caine care a apartinut rasei Akita Inu si pentru ca a fost atat de credincios stapanului sau, i s-a ridicat o statuie chiar in locul unde obisnuia sa isi astepte stapanul.

Balto si Togo, cainii care au salvat un sat

Husky

Cand un val de difterie ameninta sa afecteze un sat intreg din Alaska, nu putea exista un moment mai nepotrivit. Ultimul vapor din acel an tocmai plecase, iar medicul din zona nu avea suficiente medicamente sa trateze un sat intreg. Singura optiune a fost ca medicamentele sa fie trimise cu ajutorul unei sanii trase de caini. Echipa de caini si oameni au parcurs 1085 de kilometri in doar cinci zile si jumatate, un record care nu a mai fost depasit pana in ziua de astazi. Balto si Togo au fost liderii echipei, insa Balto a capatat mai multa faima.

Checkers, catelul care a salvat (sau ruinat?) cariera politica a lui Nixon

Nixon si cainele sau

In timpul primei campanii pentru postul de vice presedinte in 1952, presedintele Richard Nixon a starnit controversa fata de acceptarea donatiilor private, inclusiv Chekers, un coker spaniel alb cu negru. S-a adresat la televizor unui numar de 60 milioane de oameni  si timp de 60 de secunde le-a vorbit despre catelul sau. Discursul emotionant a rezonat cu publicul, iar Nixon a ramas vice presedinte. Cu toate acestea, unii istorici spun ca natura discursului a contribuit la pierderea mandatului in 1960.

Bobbie, cainele care a calatorit 4600 kilometri pana acasa

Bobbie

In 1923, Bobbie si familia sa au plecat din Oregon intr-o calatorie. Cumva, in Indiana, cainele s-a separat de familia sa, crezandu-se ca a fost furat . Nu neaparat. Bobbie a aparut pe scarile casei sale sase luni mai tarziu. Dupa intoarcerea sa, Bobbie a devenit o celebritate nationale si chiar si-a jucat rolul intr-un film mut.

Pompey, cainele pug care a si-a salvat stapanul de la asasinat

Pug

Wiliam I, printul din Orange nu a fost un tip prea simpatizat. Ca principal lider al revoltei olandeze impotriva Spaniei, printul din Orange a fost tinta multor tentative de asasinat. Intr-o noapte, cand printul dormea, cainele sau loial, un pug, a auzit asasinii ca se indreptau catre el. A inceput sa latre si sa sara pe print pentru a-l alerta si, in final, salvandu-l de la moarte.

Robot, cainele care a descoperit picturi in pesteri

Picturi in pestera

Picturile din pestera de la Laxcaux nu au mai fost vazute de oameni  de sute de ani, inainte de Robot, un caine care plecase sa caute aventuri alaturi de patru prieteni tineri. Baietii au fost intrigati de descoperirile pe care le-a facut Robot in pestera, descoperind cele mai semnificative picturi din intreaga lume, ce dateaza de pe vremea Paleoliticului. 

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra