1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Carnea cu personalitate

data: 16.08.2012   |   vizualizari: 10254 vizualizari

Vaca la ferma Anual sunt sacrificate peste 58 miliarde de animale pentru a fi consumate.

Majoritatea oamenilor ințeleg ca pisicile și cainii au personalitate proprie și ca sunt cineva, nu ceva. Acest articol va arata ca și puii, porcii, vacile și alte animale de la ferma au personalitate, interese și individualitate, ele sunt cineva, nu ceva.

Nu doar individualitatea caracterizeaza animalele de la ferma. Oamenii de știința au demonstrat ca porcii și puii intrec cainii și pisicile la testele de cogniție.

Animalele de la ferma simt placere sau suparare, bucurie sau resentimente, depresie, frica și durere. Sunt mult mai inteligente decat ni le-am imaginat, sunt individualitați in adevaratul sens al cuvantului. - Jane Goodall

Evoluția s-a intamplat și altor specii, nu doar oamenilor, prin urmare e de ințeles ca alte specii au emoție, cogniție și conștiința de sine, exact ca noi. Cand vine vorba de baza vieții, animalele simt ca noi.

Ca dovada, porcii de la ferma iubesc sa se joace in noroi, pot deveni stresați atunci cand un alt porc este dus la veterinar și plang pierderea altui animal, exact așa cum o fac și elefanții.

Un lucru interesant despre animalele de la ferma este ca pot anticipa viitorul, pot visa, juca și comunica cu celelalte intr-un mod mult mai complex decat am crezut.

Iata doar 10 motive pentru a evita carnea din meniul tau zilnic:
Ajuta saracia.

In timp ce 100 milioane de tone de grane sunt folosite pentru biocombustibil, de 7 ori mai mult (70 de milioane de tone) sunt folosite pentru hranirea animalelor, ca oamenii sa le poata manca.

Oprește cruzimea asupra animalelor.

In fermele din ziua de azi, animalele sunt inghesuite cu miile in grajduri murdare, fara ferestre și stau in cuști de sarma. Aceste animale nu vor avea niciodata pui, nu vor sapa in sol, nu vor construi cuiburi sau tot ce este natural și important pentru ele.

Salveaza mediul inconjurator.

Un raport recent al Națiunilor Unite a concluzionat ca a consuma carne este cel mai important al doilea sau al treilea contribuitor semnificativ la problemele de mediu foarte serioase. Se pare ca 40% dintre emisiile de gaze provin de la consumul de carne, mai mult decat emisiile mașinilor, camioanelor, navelor și avioanelor la un loc.

Evita gripa aviara.

Organizația Mondiala a Sanatații spune ca in cazul in care virusul gripei aviare sufera o mutație, poate fi contactat prin consumul de oua sau carne de pui insuficient gatite, prin prepararea carnii și a oualelor infestate in același vas și chiar prin atingerea oualelor contaminate de virus.

Gaini la ferma in custi de sarma

Prelungește-ți viața.

Vegetarienii traiesc cu 6 pana la 10 ani mai mult decat cei care mananca preparate din carne. Dietele vegetariene sanatoase asigura o viața sanatoasa și apara organismul de numeroase boli și de cei mai mari criminali: bolile de inima, cancerul și accidentele vasculare cerebrale.

Evita boala care cauzeaza cele mai multe decese. Riscul de a dezvolta boli cardiace este cu 50%  mai mare daca mananci carne.

Vei reduce considerabil riscul de cancer.

Potrivit medicilor, vegetarienii au cu 40% șanse mai mici de a face cancer decat non-vegetarienii, fara a lua in calcul alți factori de risc ca fumatul, supraponderalitatea și statutul socio-economic.

Vegetarienii slabesc!

Dieta vegetariana te ajuta sa arați bine. In Romania rata obezitații este de aproximativ 20%, iar rata obezitații la vegetarieni este de doar 1-2%. Dieta vegetariana este singura care te pastreaza sanatos și suplu.

Contribuie la pacea globala.

Lev Tolstoi susținea ca: „Vegetarianismul este radacina umanitarismului”. Care e ideea lui? Daca dorim sa plantam semințele pacii, avem nevoie de o dieta pașnica. Consumul de carne contribuie la uciderea animalelor doar pentru a ne satisface pofta de carne.

Gaini la ferma in spatiu foarte mic

Decopera bucuria legumelor.

Vegetarienii spun ca posibilitațile lor explodeaza și descopera o varietate de legume și fructe despre care nici nu știau ca exista.

Paul McCartney spunea ca „Daca cineva dorește sa salveze planeta, tot ce trebuie sa faca este sa inceteze in a mai consuma carne. Este singurul și cel mai important lucru pe care e bine sa-l faci. Este amețitor cand te gandești la aceste lucruri. Vegetarienii au grija de atatea lucruri: ecologie, foamete și cruzime.”

„Sunt o vegetariana convinsa. Iubesc foarte mult animalele și lupt pentru valorile mele. Sunt impotriva cruzimii asupra animalelor” –Natalie Portman.

Daca te consideri o persoana careia ii pasa de animale, nu le manca! Daca nu ai putea manca o pisica sau un caine, atunci nu manca nici un pui. Animalele de la ferma sunt cel puțin la fel de inteligente ca alte animale și sunt individualitați interesante in felul lor. Fiecare este cineva, nu ceva.

Rata fortata sa manance

Te invit la discuție pentru a dezbate acest subiect interesant despre dieta vegetariana. Merita animalele sa fie omorate? 
Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra