1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Cat de inteligent este cainele tau

data: 08.04.2013   |   vizualizari: 14853 vizualizari

Caine inteligentInteligenta canina, ca si cea umana, este de diferite tipuri. Si chiar daca un caine poate fi dresat si apreciat de stapanii care ii acorda timpul necesar, exista anumite caracteristici pe care animalul le mosteneste. Vezi mai jos cat de inteligent este cainele tau!

Daca o rasa de caini este destinata pentru vanatoare, recuperare sau turma, atunci cainele va fi mai rapid, dornic sa se miste, sa munceasca si, in general, sa isi multumeasca stapanul. De asemenea, este un caine care va invata rapid orice lucru.

Daca insa cainele face parte dintr-o rasa de ciobanesti, deprins sa supravegheze animalele, atunci va fi mai distras si mai neorganizat, mult mai independent si mai greu de dresat.

Totusi, cainii sunt animale foarte inteligente, care vor invata rapid trucuri elementare de dresaj. In plus, trebuie sa iei in calcul si varianta ca cei mai inteligenti caini nu sunt si cei mai buni companioni. Adesea pot fi foarte independenti si incapatanati.

Astfel, cel mai bine este sa alegi cainele care se potriveste cel mai bine cu stilul de viata si nevoile tale.

Top cele mai inteligente rase de caini

1. Border Collie. Cainele din rasa Border Collie este ambitios, muncitor si unul dintre cei mai de incredere caini de lucru pentru turmele de animale. De-a lungul timpului, cainii din aceasta rasa au castigat numeroase medalii pentru inteligenta si instinctul lor remarcabil, dar si pentru abilitatile de munca.

2. Poodle. Chiar daca are reputatia unui caine pretentios, Poodle-ul este foarte inteligent si activ. Acesti caini au fost dezvoltati pentru a recupera obiecte din apa, iar specimenele de talie mai mica pentru vanatoarea de trufe.

3. Ciobanesc German. Cainii din rasa Ciobanesc German sunt apreciati in serviciile de politie, paza si militare. Sunt foarte inteligenti si usor de dresat si devin companioni de incredere.

4. Golden Retriever. Cainele din rasa Golden Retriever este inteligent si dornic sa faca pe placul stapanului. Rasa a fost dezvoltata pentru vanatoare, dar si pentru operatiunile de salvare.

5. Doberman Pinscher. Cainii din rasa Doberman Pinscher sunt cunoscuti pentru rezistenta, puterea si viteza lor. Rasa a fost creata pentru paza, dar si pentru misiunile militare si de politie.

6. Labrador. Cainele din rasa Labrador este animalul ideal pentru familii. Este activ si iubitor, foarte inteligent si usor de dresat.

7. Rottweiller. Robust si puternic, cainele din rasa Rottweiller este foarte fericit atunci cand are ceva de facut. Este potrivit pentru serviciile de politie si militare, dar si ca animal de paza si pentru terapiile asistate. Cainele Rottweiller este rabdator, inteligent si un companion devotat.

Cainii inteligenti sunt animalele de companie ideale?

Adesea suntem tentati sa credem ca animalele foarte inteligente sunt usor de intretinut si dresat. In general, aceste animale sunt foarte independente si incapatanate, astfel ca uneori dresajul poate deveni o adevarata corvoada, in special daca nu este efectuat de o persoana puternica.

De asemenea, atunci cand achizitionezi un caine este bine sa studiezi si nivelul de energie de care dispune. Daca tu esti o persoana mai sedentara, iar cainele pe care ti-l doresti este foarte energic, sunt sanse mari sa nu te intelegi cu el, iar dresajul sa nu aiba rezultatele dorite.

In general, cainii sunt animale energice, care au nevoie de multa miscare si lucruri noi de facut zilnic. In caz contrar se vor plictisi si vor dezvolta diferite dereglari comportamentale.

Un caine mai putin inteligent poate invata trucuri noi?

Daca animalul tau de companie pare mai dezorientat, nu inseamna ca este mai putin inteligent decat alti caini. Este foarte posibil sa fie un caine foarte independent, care nu iti doreste sa isi multumeasca cu orice pret stapanii.

Insa daca animalul este dresat de la cele mai fragede varste atunci la maturitate vei obtine un caine inteligent, care va sti sa raspunda la comenzile tale.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra