1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Comportamentul iepurilor de companie

data: 04.06.2013   |   vizualizari: 9620 vizualizari

IepuriIepurii de companie sunt animale active si foarte jucause, care se ataseaza de stapani. Iepurii au insa nevoie de un spatiu potrivit unde sa se desfasoare si sa se joace. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre comportamentul iepurilor de companie!

Ce trebuie sa stii despre comportamentul iepurilor de companie

Iepurii sunt animale sociabile, jucause si foarte curioase, care au nevoie de interactiune si joaca cu alti iepuri. De asemenea, devin animale de companie dragastoase si cu oamenii. Sunt si animale foarte active, care au nevoie de miscare regulata si oportunitati frecvente de a se misca.

Iepurii sunt mai activi dimineata devreme si seara tarziu. In aceste perioade ale zilei se joaca, mananca si rod obiectele si jucariile oferite. Mirosul este un factor important pentru modul in care iepurii comunica.

In plus, iepurii trebuie sa poata sa se ascunda de lucrurile de care le este frica. Deoarece sunt animale adesea vanate, iepurii trebuie sa stie ca au la dispozitie un loc sigur unde sa se ascunda, departe de vederea si mirosul pradatorilor.

Modul in care un iepure se comporta depinde in mare masura de varsta lui, personalitatea si experientele sale. Daca un iepure isi schimba brusc comportamentul este foarte posibil sa fie plictisit, obosit, stresat, bolnav sau ranit.

Iepurii care sunt speriati sau bolnavi isi schimba comportamentul si dezvolta obiceiuri nedorite: de exemplu sunt mai agresivi, se ascund sau musca.

Printre semnele care arata ca un iepure este stresat, bolnav sau speriat se numara ingrijirea in exces a blanii, schimbari in obiceiurile de hrana si toaleta, consumul in exces de apa, ascunderea in locuri sigure pentru perioade mari de timp sau refuzul de a se misca.

Ce trebuie sa faci

Asigura-te ca iepurele tau de companie are acces nelimitat la toate lucrurile de care are nevoie: spatiu, mancare, apa, ascunzatori, alti companioni iepuri, toaleta si jucarii.

Ofera-i iepurelui tau jucarii sigure cu care sa se joace zilnic si pe care sa le rontaie. De asemenea, iepurele trebuie sa aiba o serie de oportunitati de a se juca cu alti iepuri si oameni. Asigura-te si ca iepurii tai au acces nelimitat la ascunzatori unde sa se retraga atunci cand se simt amenintati.

Asigura-te si ca iepurii au oportunitati zilnice de a face miscare, pentru a-si mentine sanatatea si forma fizica. Iepurii trebuie sa aiba acces nelimitat la un spatiu larg, unde sa faca miscare in perioadele lor cele mai active din zi. De asemenea, iepurii trebuie sa aiba acces nelimitat la fan si iarba de calitate. Acest lucru este important in special pentru starea lor emotionala, dar si pentru sanatatea dentara si digestiva.

Fii atent la toate schimbarile din comportamentul iepurelui tau de companie. Daca arata semne ca este speriat sau bolnav, ia masurile necesare. In plus, este indicat sa nu tipi niciodata la iepurii tai, deoarece nu vor te vor intelege si nu isi vor corecta comportamentul.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra