1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Limbajul corpului la animale: Diferenta dintre caini si pisici

data: 30.08.2013   |   vizualizari: 14739 vizualizari

Caini pisiciSe pot imprieteni vreodata cainii si pisicile? Ei bine, unii se pot intelege bine, in timp ce altii nu uita niciodata rivalitatea dintre specii. De ce insa aceasta diferenta?! Problema poate fi chiar diferenta dintre specii si faptul ca pisicile si caini nu ''vorbesc'' aceeasi limba!

Cainii si pisicile comunica, atat cu oamenii, cat si intre ele, prin intermediul limbajului corporal. Atunci cand folosim limbajul corpului pentru a descifra ce vor sa ne spuna animalele de companie, este foarte important sa luam in calcul atat contextul, cat si personalitatea individuala a animalului nostru de companie.

Chiar daca anumite trasaturi ale limbajului corporal sunt asemanatoare la caini si pisici, nu inseamna insa ca reprezinta acelasi lucru. Este astfel foarte important sa cunoastem diferentele in comportamentul pisicilor si cainilor, pentru a intelege mai bine ce vor aceastia sa ne comunice.

Iata mai jos cateva exemple de comportamente care pot transmite lucruri diferite pentru fiecare specie in parte:

Coada ridicata in sus. Atunci cand o pisica isi tine coada ridicata inseamna ca este prietenoasa si relaxata. Cu cat coada este tinuta mai sus, cu atat pisica are mai multa incredere in ea. Totusi, daca coada este ridicata si cu blana zbarlita, indica de obicei o stare de alarma si posibila agresiune. In plus, pe masura ce pisica devine mai nesigura, coada are tendinta de a se lasa usor in jos.

Atunci cand un caine isi tine coada ridicata, indica posibilitatea de comportament agresiv. Un caine care este agitat si pe care sa agreseze o persoana sau un alt animal isi poate misca coada intens. Atunci cand este relaxat, un caine are tendinta sa isi tina coada intr-o pozitie neutra.

Coada care se misca. Cainii prietenosi dau din coada, intr-un mod relaxat. In plus, coada este tinuta la o inaltime medie. In schimb, in cazul pisicilor, acest semnal corporal indica nervozitate si intalnirea cu un ''intrus'' pe care se pregatesc sa il atace.

Gura inchisa. Pisicile relaxate au gura incisa. Cainii relaxati pot avea gura inchisa sau partial deschisa. Cu cat un caine este mai tensionat, cu atat gura este mai strans inchisa, cu toate ca un caine foarte stresat poate gafai si casca intens.

Urechi ridicate. O pisica increzatoare care isi intampina stapanii sau musafirii are in general urechile alerte si ridicate usor in spate. Daca urechile sunt indreptate spre fata, acest lucru poate indica nesiguranta, iar intalnirea pate sa iasa cu ''scantei''.

Prin contrast, unul dintre semnele caracteristice ale unui caine prietenos este ca isi misca urechile spre spate doar usor. Cainii cu urechile foarte ridicate sunt de obicei pregatiti pentru a-si apara teritoriul.

Cu burta in sus. Un caine va sta cu burta in sus atunci cand isi arata supunerea sau cand isi doreste ca burta sa ii fie mangaiata de catre o persoana in care are incredere. O pisica, pe de alta parte, va sta cu burta in sus ca semn de aparare. Aceasta pozitie ii permite sa aiba la dispozitie toate cele patru labe si sa reactioneze la orice atac.

Uneori, o pisica va sta pe spate pentru persoanele de care este foarte apropaita, insa foarte putine pisici permit sa le fie mangaiata burta si pot raspunde intr-un mod agresiv. 

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra