1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Mediul de crestere potrivit pentru iepurii de companie

data: 03.06.2013   |   vizualizari: 10199 vizualizari

IepureAtunci cand vrei sa cresti un iepure ca animal de companie, trebuie sa te asiguri ca ii oferi spatiul de care are nevoie pentru a se dezvolta frumos. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre mediul de viata potrivit pentru cresterea iepurilor de companie!

Ce trebuie sa stii

Iepurii sunt animale active, care au nevoie de spatiu suficient pentru a sari, sapa, catara si alerga. In acelasi timp, au nevoie si de spatiu unde sa se odihneasca si sa isi intinda picioarele.

In mediul in care traiesc, iepurii trebuie sa se poata ascunde de lucrurile care ii sperie. Deoarece in salbaticie sunt animale victime ale pradatorilor, iepurii au nevoie de un loc sigur unde sa se ascunda, departe de vazul si mirosul animalelor care i-ar putea vana.

Traiul intr-un loc uscat, umed, foarte cald, prost ventilat si murdar poate cauza imbolnavirea iepurilor. De asemenea, in captivitate, iepurii trebuie sa aiba si oportunitatea sa faca miscare. In plus, trebuie sa aiba si acces nelimitat la un loc unde sa isi faca nevoile.

Iepurii sunt animale inteligente, care daca se plictisesc se pot imbolnavi. Sunt si animale foarte curioase, care vor sa exploreze cat mai mult mediul din care fac parte, astfel ca de foarte multe ori se pot rani.

Ce trebuie sa faci

Atunci cand cresti iepuri ca animale de companie, este indicat sa le oferi acestora un mediu de trai sigur, suficient de mare incat animalul sa se poata misca si sa poata sta in picioare, fara ca urechile sa atinga acoperisul.

Este indicat sa ii oferi si un loc sigur unde iepurele sa se odihneasca, unde sa se simta in siguranta s unde sa fie protejat de animalele pradatoare, dar si de temperaturile extreme. De asemenea, este bine sa te asiguri ca spatiul in care sta iepurele este bine ventilat, uscat si departe de curentii de aer.

In plus, este bine sa te asiguri ca iepurele are acces constant la locuri sigure unde sa se ascunda sau unde se pot retrage atunci cand sunt speriati.

Iepurele pe care il cresti ca animal de companie trebuie sa aiba si oportunitatea de face zilnic miscare, pentru a-si mentine forma si sanatatea. De asemenea, si culcusul iepurelui trebuie sa fie potrivit, sa ii confere caldura in lunile racoroase ale anului si sa nu fie otravitor.

Iepurele trebuie sa aiba si acces nelimitat la un loc unde sa isi faca nevoile. Pentru iepuri poti achizitiona chiar si o litiera, pe care o acoperi cu ziare, fan si hartie moale. Locul unde isi face iepurele nevoile trebuie sa fie separat de locul unde animalul doarme, mananca sau isi desfasoara activitatile zilnice.

In mediul in care locuieste, iepurele trebuie sa beneficieze si de jucarii si un spatiu cat mai primitor, care sa ii confere o stare de siguranta si confort.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra