1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Microciparea animalelor de companie

data: 29.04.2013   |   vizualizari: 15002 vizualizari

MicrocipareDaca vrei sa pleci din tara cu animalul tau de companie este obligatoriu sa aiba pasaport si sa fie microcipat. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre microciparea animalelor de companie!

Cu data de 1 ianuarie 2012 microciparea animalelor de companie este obligatorie in cazul deplasarii pe teritoriul Uniunii Europene. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinar a anuntat ca tatuarea cainilor, pisicilor si a altor animale de companie nu mai este permisa ca mijloc de identificare pentru circulatia in spatiul comunitar.

Dupa microcipare se intocmeste si un pasaport tip UE pentru animalele de companie, care este completat cu datele de identitate de catre medicul veterinar care este apoi legalizat de Directia Sanitara Veterinara.

In pasaport trebuie specificat obligatoriu cand aavut loc vaccinarea antirabica, deparazitarea interna si externa. Animale de companie mai mici de varsta de 3 luni nu pot circula in tarile Uniunii Europene.

Ce este microcipul

Microcipul este un dispozitiv electronic de dimensiuni reduse care contine un cod unic. Acest cod unic poate fi citit cu ajutorul unui scanner. Microcipul reprezinta cea mai sigura metoda de identificare a animalelor de companie, permite o citire simpla, sigura si rapida a codului unic de identificare de pe microcip.

Microcipul nu are baterie, asadar nu necesita incarcare sau inlocuire. Microciparea animalelor de companie nu este un procedeu dureros si este valabila pe toata durata vietii animalului. De asemenea, microciparea nu poate fi pierduta sau modificata, iar animalul este protejat in cazul furtului sau al pierderii.

Cand se implanteaza microcipul

Microciparea animalelor de companie poate fi efectuata la orice varsta. La pui, microciparea este bine sa se faca dupa prima vaccinare. Deoarece este un corp inert, nu exista riscul ca microcipul sa fie respins de organismul animalelor de companie.

Microciparea animalelor de companie se realizeaza de medicul veterinar, dar si de crescatorii de caini si pisici si de asociatiile si cluburile chinologice si feline.

Care este procedura de microcipare

Implantarea microcipului este asemanatoare cu o injectie obisnuita, nu necesita anestezie si nu este un procedeu dureros. Inainte de microcipare se scaneaza animalul pentru ca medicul veterinar sa se asigure ca nu este deja microcipat. Dupa microcipare, animalul de companie este scanat din nou pentru ca medicul veterinar sa se asigure ca microcipul a fost implantat si ca functioneaza corect.

Microcipul este implantat fie sub piele, in zona de mijloc a gatului, in partea stanga, fie subcutanat, pe linia mediana dorsala, in spate, intre omoplati.

De unde se cumpara microcipul

Microcipul se achizitioneaza de la un cabinet veterinar impreuna cu o seringa de unica folosinta, impachetata intr-un mediu steril. Pachetul cu microcip contine si 5-6 etichete autoadezive care contin codul unic al microcipului. Aceste etichete se lipesc pe carnetul de sanatate al animalului de companie, pe pasaport si pe alte documente.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra