1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Mituri despre iepuri

data: 04.07.2012   |   vizualizari: 10579 vizualizari

 

Mituri despre iepuri

Nu tot ce auzi despre iepuri este adevarat. De fapt, unele mituri despre ingrijirea iepurilor pot fi chiar periculoase, daunand bunastarii lui.

Mitul nr. 1.

Poți lasa un iepure pe care nu-l mai dorești pe camp și o sa fie bine, se va hrani singur. Adevarul ma ingrozește cand ma gandesc ca, in felul acesta, iepurele este trimis direct catre finalul zilelor lui.

Adevarul : un iepure domesticit, o data lasat in salbaticie, in cele mai multe cazuri devine hrana pentru animalele salbatice. Si chiar daca scapa de pradatori, se va confrunta cu bolile, otravirea sau foametea. Contrar altei opinii, iepurele nu știe instinctiv ce hrana este buna pentru el și care este periculoasa. El nu are instinctele dezvoltate și nu știe sa se fereasca de pradatori. Nu are nici cea mai mica idee despre felul in care se procedeza.

Mitul nr. 2.

Iepurii pot trai doar cu morcovi, salata verde și varza. O mulțime de oameni cred ca acest lucru este adevarat.

Adevarul : la fel ca oamenii, iepurii necesita o dieta echilibrata bogata in vitamine și minerale, proteine și fibre. Si la fel ca oamenii, nu pot supraviețui doar cu 2-3 alimente, mai ales daca una dintre ele nu este nimic altceva decat apa (salata iceberg conține intr-o foarte mare masura apa). Cel mai bun mod de a hrani iepurii este sa cauți un furnizor de mancare de buna calitate. Apoi poți adauga morcovii ca deliciu.

Mitul nr. 3.

Un iepure poate fi ridicat de urechi. Auci !

Adevarul: urechile iepurelui nu sunt pentru apucat ! Daca te-ar lua cineva de urechi, ce ai simți?  Cel ma bun mod de a ridica un iepure este sa-i apuci corpul cu ambele maini și sa-l susții. Mitul a devenit popular in urma magicienilor care scoteau iepuri din joben ținandu-i de urechi. Magicienii din ziua de astazi descurajeaza aceasta practica.

Mitul nr. 4.

Iepurii nu au nevoie de apa.

Adevarul: nimeni nu știe exact de unde a pornit acest mit. Presupunem ca de la faptul ca nimeni nu prea a vazut iepuri band apa. Adevarul este ca iepurii domestici, care se hranesc cu graunțe, chiar au nevoie de apa!

Mitul nr. 5.

Orice hrana pentru iepuri cumparata din comerț este buna.

Adevarul: majoritatea magazinelor specializate comercializeaza doar ambalajul, pentru a cuceri cumparatorul. Fructele uscate și dulci incluse in aceste alimente pot face iepurii obezi și pot cauza probleme digestive.

Mitul nr. 6.

Probabil cel mai daunator mit este ca puii de iepure sunt ințarcați  și pregatiți spre a fi vanduți la varsta de 3-4 saptamani. Mulți oameni cred ca daca iepurii mananca hrana solida sunt și pregatiți de a fi indepartați de mama.

Adevarul: este unul dintre miturile suparatoare pentru crescatorii reputabili. Un iepuraș la 3-4 saptamani inca mai cere lapte matern, chiar daca cocheteaza cu hrana solida. Ințarcarea forțata cauzeaza probleme mai tarziu.

Mitul nr. 7.

Iepurii sunt rozatoare.

Adevarul: la inceput au fost clasificați ca rozatoare, insa s-a gasit ca iepurii sunt unici și au ordinul lor separat Lagomorpha, in primul rand pentru ca au 2 incisivi in plus fața de rozatoare.

Mitul nr. 8.

Un iepure domestic sau unul salbatic este același lucru.

Adevarul: iepurele salbatic este diferit fața de cel domestic pentru ca la naștere este mult mai matur. Iepurașii domestici se nasc dupa 28-31 de zile de gestație, și se nasc orbi și fara blana. Un iepure salbatic se naște dupa o gestație de 42 de zile.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra