1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Otita la caini

data: 08.08.2013   |   vizualizari: 18244 vizualizari

Otita cainiOtita la caini este o afectiune extrem de comuna in randul acestor animale. Cauzata de numerosi factori, otita se trateaza foarte usor cu ajutorul medicamentelor si unguentelor. Vizitele regulate la medicul veterinar si curatarea frecventa a urechilor sunt esentiale pentru sanatatea cainelui!

Ce trebuie sa stii despre otita la caini

Otita la caini este o infectie a canalului urechii, o structura foarte delicata, care se infecteaza cu usurinta. Peste 80% din cazurile de infectii apar la rasele de caini cu urechi lungi si cazute. Acest lucru se intampla din cauza lipsei corespunzatoare de circulatie a aerului, astfel ca la rasele cu urechi mici riscul de otita este mai scazut.

In unele cazuri, infectia se poate transmite si la creier, unde afecteaza zona responsabila pentru echilibru, fiind cunoscuta sub numele de otita interna. Totusi, otita externa este cea mai frecventa problema a urechilor la caini.

Simptomele otitei la caini

Printre cele mai comune simptome ale otitei la caini se numara durerile din jurul urechilor, scuturarea excesiva a capului, scarpinarea urechilor si mirosul neplacut. Alte simptome cu care un caine bolnav se poate confrunta sunt si roseata si inflamarea canalului urechii si secretii ale urechii.

De asemenea, uneori stapanii de caini pot observa o schimbare de comportament a animalului, depresie si iritabilitate.

Cauzele otitei la caini

Foarte multi factori contribuie la dezvoltarea otitei externe. Anumite rase de caini, ca de exemplu Shar-Pei, sunt predispuse la aceasta afectiune, doarece dispun de un canal al urechii foarte ingust. In schimb, alte rase pot dezvolta aceasta boala deoarece urechile sunt astupate de foarte mult par, care blocheaza circulatia aerului.

In plus, foarte multi caini care sufera de alergii sunt mai predispusi la infectii ale urechilor. De altfel, alergiile reprezinta principalele cauze ale otitei la caini.

Alte cauze ale otitei la caini sunt si parazitii, infectiile bacteriene sau fungice, corpurile straine introduse in urechi, traumele, anomaliile hormonale, afectiunile autoimunitare sau tumorile.

Tratamentul otitei la caini

Deoarece infectiile urechii ajung adesea la urechea mijlocie, este foarte important ca proprietarii de caini sa mearga cu animalele lor la medicul veterinar, cat mai repede posibil, daca suspecteaza o problema. Examinarea veterinara reprezinta cel mai important pas in depistarea, diagnosticarea si tratarea otitei la caini. Examinarea urechilor nu trebuie insa realizata daca canalul urechii este murdar sau umplut cu ceara sau acumulari purulente. Astfel, inainte de vizita la medicul veterinar, urechile trebuie curatate.

De asemenea, canalul urechii nu trebuie sa fie perforat. In caz contrar aplicarea tratamentului poate esua sau poate duce la efecte secundare adverse. Este recomandat ca urechile sa fie curatate la un cabinet veterinar, pentru a preveni eventualele probleme. Prin curatare sunt indepartate bacteriile si mizeriile, iar medicamentele isi pot face efectul mult mai rapid.

Tratamentul pentru otita la caini este apoi administrat in functie de cauza boli. De obicei sunt prescrise antibiotice, medicamente antifungice sau medicamente pe baza de corticosteroizi. Foarte importante sunt si vizitele regulate la medicul veterinar, atat pentru control de rutina, cat si pentru curatarea corespunzatoare a urechilor.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra