1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Pasari vs. pisici

data: 04.07.2012   |   vizualizari: 10348 vizualizari

Pasari vs. pisici

 Oricine a vazut desenele animale Sylvester și Tweety știe ca este in natura pisicii sa iși doreasca sa prinda și sa manance animale mici ca pasarile și soarecii. Cei care hranesc pasarile pot vedea ca pisica vecinilor sta in preajma, cu ochii ațintiți spre pasari, așteptandu-și șansa de a intra in acțiune. Acest comportament nu este greșit, rau sau nepotrivit. Așa s-au nascut pisicile. Acesta este modul in care o pisica supraviețuiește și razbește in salbaticie. Pisicile sunt facute sa manance pasari.

Este foarte posibil ca pasarile și pisicile sa conviețuiasca in armonie in aceeași casa. Cheia este sa fii un parinte atent și grijuliu pentru pasarea ta.

Este adevarat ca pasarea ta poate sta 4-5 ani in siguranța cu pisica ta. Oricum, orice creatura are momentele ei temperamentale. Poate pisica ta este suparata ca o doare burtica și devine extrem de capricioasa. Se intampla ca pasarea sa se afle in apropierea labuțelor, iar acest lucru o poate supara mai rau ca oricand. Atunci poate ucide.

Proaspeții stapani ar putea gandi ca este draguț ca pisicile sa stea aproape de pasari, chiar la cațiva centimetri de cușca. Amintește-ți ca instinctul pisicii spune sa manance orice creatura mica. Pentru o pasare, instinctul este sa zboare, zboare, zboare cat mai departe de acest pradator de temut. Modalitatea pasarilor de a supraviețui este sa stea departe de pisici. Chiar daca mica ta pasare pare ca sta liniștita, e posibil sa stea așa pana cand pradatorul va pleca. Stresul foarte mare pe care il simte pasarea ii poate provoca boli de inima.

Ține colivia cat se poate de sus, pentru ca pisica sa nu poata ajunge la ea. Sa ai mereu in minte ca pisica poate sari pana la nivelul ușii. Nu te gandi ca o pasare intr-o colivie este in siguranța. Pisica ar putea sa bage labuțele prin colivie și sa apuce micuța pasare. Nu poți da vina pe pisica. A manca pasari este meseria ei. Nu poți invinovați nici micuța pasare - a fost neajutorata. Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca toata lumea este in siguranța.

Vei gasi frecvent ideea ca saliva pisicii este toxica pentru pasari. Nu este adevarat! Mai degraba, atat saliva pisicii cat și cea a cainelui poate conține bacterii. Asemnea murdariei care este compusa din bacterii și saliva pisicilor are bacterii. Daca intr-un fel, pisicuța ta ajunge sa linga pasarea, bacteriile ce acum se afla pe penaj, posibil vor interacționa cu sistemul sensibil al pasarii și se poate imbolnavi ușor.

Nu doar pasarile pot fi afectate de aceste bacterii. Daca ai o rana deschisa și vei lasa pisica sa-ți linga rana, bacteria va patrunde in organismul tau. Exista numeroase cazuri cand oamenii se imbolnavesc din acest motiv. De aceea se obișnuieste sa-ți bandajezi ranile, pentru a preveni patrunderea bacteriilor.

Oamenii cred ca saliva pisicii este toxica pentru ca dinții și ghearele pisicii pot face rani adanci in corp. Si acestea poarta bacterii pe ele. Dezinfectarea tradiționala pe care o faci, spalarea cu apa și sapun, nu va ajuta la indepartarea bacteriei. E bine sa fii atent la astfel de rani, pentru ca uneori poți scapa foarte greu de o bacterie patrunsa in corp.

Pisicile se ingrijesc singure prin a-și linge corpul in mod repetat, așa ca intregul sau corp va avea urmele salivei. Asigura-te ca inainte de a-ți scoate pasarea din colivie, te vei fi spalat pe maini. Nu cred ca iți dorești sa transferi toate bacteriile micuței tale pasari.

Deci… Ce am invațat astazi? In primul rand, ține-ți pasarile in siguranța, departe de pisici, cu excepția faptului cand se afla in aceeași camera. Chiar și atunci cand ești de fața, nu-ți lasa pasarea libera in preajma pisicii. In al doilea rand, asigura-te ca te speli pe maini inainte sa interacționezi cu pasarea ta, așa ca nu ii vei transfera bacteriile.

In cazul in care pasarea este atinsa de saliva pisicii, sau de tine dupa ce te-ai jucat cu pisica, incurajeaza-ți pasarea sa se spele, punandu-i la dispoziție un bol cu apa. Si fii atent la orice semn de boala. Este foarte probabil ca pasarea ta sa fie in siguranța dupa toate acestea, nu orice pisica poarta bacterii periculoase, insa intotdeauna e bine sa fii precaut!

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra