1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Riscuri la care sunt supuse pisicile domestice

data: 29.05.2013   |   vizualizari: 8506 vizualizari

Riscuri pisiciPisica ta este curioasa si vrea sa descopere tot ce se intampla in casa. Totusi, aceste explorari nevinovate ale felinei o pot expune la diverse pericole din locuinta. Este nevoie insa doar de putin timp si atentie pentru a proteja pisica de pericolele din casa, astfel incat sa fie sanatoasa si in siguranta.

Iata care sunt principalele riscuri la care este expusa o pisica:

Medicamente pentru oameni

Anumite medicamente pentru oameni sunt extrem de periculoase pentru pisici, astfel ca este foarte important sa te asiguri ca acestea sunt depozitate intr-un loc sigur, unde pisica nu are acces. Printre medicamentele periculoase pentru pisici se numara: antidepresivele, medicamentele pentru cancer, medicamentele pentru gripa si raceala, pilulele de slabit, analgezicele (aspirina, ibuprofen), vitaminele si alte suplimente alimentare.

Chiar daca anumite medicamente pentru oameni sunt utile si pentru pisici, nu trata niciodata animalul fara a te consulta inainte cu un medic veterinar.

Alimente pentru oameni

Foarte multe pisici poftesc la alimentele pe care oamenii le consuma, insa foarte multe dintre acestea sunt periculoase pentru felinele domestice. Printre acestea se numara alcoolul, cofeina, ceapa, usturoiul, ciocolata, strugurii, stafidele, aluaturile sau produsele indulcite cu xilitol.

Plante ornamentale

Anumite plante de apartament sau ornamentale pot fi riscante pentru sanatatea pisicilor, mai ales ca aceste animale prefera ca din cand in cand sa rontaie iarba si plante verzi. Printre plantele periculoase pentru pisici se numara aloe vera, azalea, crizantemele, crinii, vascul, lalelele si rododendronii.

Insecticide si alte chimicale

Anumite chimicale, ca de exemplu antigelul, au mirosuri si gusturi atragatoare pentru pisici. Pentru a preveni accidentele neplacute, chiar fatale, tine la distanta pisica de antigel, clor si inalbitori, detergenti, saruri, medicamente pentru purici si capuse, fertilizatori, ierbicide sau otravuri pentru daunatori.

De asemenea, anumite obiecte din locuinta pot duce la blocaje intestinale si chiar deces daca sunt inghitite. Astfel, pisica se poate ineca cu oase de pui si peste, decoratiuni de sarbatori, jucarii sau obiecte foarte mici.

Fii atent la simptome!

Printre simptomele otravirilor si intoxicatiilor la pisici se numara problemele respiratorii, confuzia, tusea, depresia, diareea, pupilele dilatate, iritatiile gastrointestinale, salivatia in exces, tremuraturile, iritatiile pielii, voma sau slabiciunea fizica.

In astfel de situatii mergi cu pisica la medicul veterinar si urmeaza cu strictete recomandarile si tratamentele pe care ti le ofera.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra