1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tot ce trebuie sa stii despre mediul de viata potrivit pentru pisici

data: 11.04.2013   |   vizualizari: 13289 vizualizari

Mediu viata pisicaAtunci cand detii o pisica este indicat sa te asiguri ca ii oferi un spatiu potrivit in care sa traiasca. Vezi mai jos care sunt nevoile unei pisici!

Lucruri de care au nevoie pisicile

Pisicile trebuie sa evite lucrurile care le sperie, astfel ca au nevoie de un spatiu ''privat''. Daca nu se pot ascunde, pisicile vor suferi! Pisica are nevoie de acces rapid la locurile unde isi poate face nevoile. Atunci cand este tinuta in conditii severe, in frig, umezeala si canicula, pisica se imbolnaveste.

Pisicile sunt animale active, care au nevoie de spatiu de desfasurare. Nu vor irosi niciun moment in care pot sari, alerga sau catara. Insa, in acelasi timp, au nevoie sa se simta in siguranta.

Pisicile sunt animale cu un instinct al proprietatii foarte dezvoltat, care se ataseaza rapid de locurile si obiectele lor. De obicei se tem de locurile si mirosurile noi, astfel ca prefera sa isi petreaca timpul in locuinta lor, pe care o cunosc foarte bine.

Lucruri pe care este recomandat sa le faci

Ca proprietar de pisica, trebuie sa te asiguri ca animalul tau de companie are parte de un loc confortabil si linistit, in care pisica sa doarma si sa se retraga. De asemenea, pisica trebuie ferita de umezeala si curent. Asigura-te ca pisica ta are acces nelimitat la un loc unde sa isi faca nevoile, departe de privirile indiscrete ale persoanelor din casa. Litiera pisicii trebuie plasata in alt loc decat cel in care pisica doarme si isi desfasoara activitatile zilnice.

In plus, este bine sa te asiguri ca pisica are acces la un loc numai al ei, un fel de ascunzatoare, unde sa se retraga atunci cand nu are chef de joaca sau cand vrea sa fie lasata in pace. Acest spatiu ii va oferi o stare de siguranta. Daca in aceeasi locuinta traiesc mai multe pisici este indicat sa te asiguri ca animalutele au suficient spatiu si jucarii, dar si litiere si culcusuri separate.

De asemenea, daca pisica ta nu are acces la curte, este bine sa te asiguri ca are parte zilnic de miscare si este implicata in cat mai multe activitati care sa ii stimuleze mobilitatea si inteligenta. Ai grija ca pisica sa stea intr-un mediu unde sa nu sufere de frig sau de cald. Aceste conditii este bine sa ii fie oferite si atunci cand calatoreste. Daca trebuie sa transporti pisica, ai grija ca ea sa stea intr-o cusca speciala.

In situatiile in care trebuie sa pleci de acasa pentru o perioada mai mare de timp, asigura-te ca pisica ta va ramane cu cineva care sa ii dea apa, mancare si sa ii schimbe litiera. In plus, atunci cand te muti intr-o alta locuinta, este recomandat sa acorzi pisicii tale o grija speciala. Deoarece se ataseaza foarte mult de locuinta lor, dupa mutare pisicile au tendinta sa se intoarca la vechea casa. Astfel, este bine ca timp de 2-3 saptamani sa te asiguri ca pisica nu va iesi din casa.

Ce conditii trebuie sa oferi pisicilor crescute in apartament

Pisicile se adapteaza rapid la viata de apartament, in special daca cresc in acest mediu inca de cand sunt pui. Adaptarea va fi mai dificila pentru animalele care au trait mai mult timp in mediul exterior. Pisica este un animal activ astfel ca viata intr-un apartament poate deveni monotona si plictisitoare, ceea ce duce la stres, inactivitate si in cele din urma la obezitate. Este astfel foarte important sa ii asiguri pisicii tale un spatiu unde sa aiba parte de multa miscare.

Litiera pisicii este bine sa fie amplasata intr-un spatiu retras, unde animalul sa nu fie stresat. De asemenea, litiera este indicat sa fie curatata dupa fiecare folosire, deoarece pisicilor nu le place mizeria si nu vor mai folosi litiera daca nu este curata. De asemenea, pisica trebuie sa aiba acces la mai multe tipuri de culcusuri, unele la nivelul podelei, iar altele la un nivel mai inalt. Adesea, pisicile au nevoie de locuri de odihna mai inalte, care sa le ofere siguranta si intimitate.

Pisica care sta intr-un apartament este bine sa aiba la dispozitie si un loc special, de obicei o scandurica invelita in panza de sisal, unde sa isi ascuta ghearele.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra