1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tot ce trebuie sa stii despre sanatatea cainelui

data: 19.04.2013   |   vizualizari: 8299 vizualizari

Sanatate caineAtunci cand ai un caine este bine sa te asiguri ca animalul tau de companie este ferit de durere, suferinta, rani si boli grave. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre sanatatea si starea de bine a cainelui!

Ce trebuie sa stii despre sanatatea cainelui

Cainii simt durerea si au aceleasi limite ca si oamenii. Cainii simt durerea si suferinta diferit, in functie de dimensiunea si rasa lor.

Cainii sunt vulnerabili in fata bolilor infectioase si a altor afectiuni. Schimbarile care apar in modul in care un caine se comporta poate fi un semn de boala si suferinta. Pedepsele corporale sau de alta natura aplicate cainelui sunt contraindicate. In astfel de situatii cainele sufera foarte tare si poate deveni agresiv.

Cainii sunt animale foarte curioase, care isi doresc sa exploreze imprejurimile si obiectele din casa. Nu de putine ori, in aceste escapade de explorare, cainii se ranesc sau sunt implicati in situatii periculoase pentru ei.

Cainii care nu se simt in siguranta sau care sunt stresati nu se vor simti bine si vor actiona in consecinta.

Anumite rase de caini au fost selectate si ameliorate pentru a dispune de anumite trasaturi fizice exagerate, ceea ce cauzeaza suferinta si le reduce calitatea vietii. De asemenea, anumite rase de caini sunt mai predispuse la dereglari si boli.

Lucruri pe care trebuie sa le faci pentru sanatatea cainelui

Pentru a avea un caine in perfecta stare de sanatate este recomandat sa verifici zilnic daca nu arata semne de rana, boala sau alte afectiuni care ii pot pune viata in pericol. Daca crezi ca animalul tau de companie are dureri, este ranit sau bolnav, mergi imediat la medicul veterinar.

Cel putin odata pe an mergi cu animalul tau de companie la un control medical de rutina. In acest fel vei descoperi la timp eventualele probleme, pe care le poti trata de timpuriu. Atunci cand mergi la medicul veterinar discuta cu acesta despre vaccinarea, castrarea si tratamentele pentru controlul parazitilor.

De asemenea, pentru a avea un caine sanatos, este foarte important sa il castrezi. In acest fel cainele este ferit de o serie de complicatii care pot aparea pe parcurs. Inainte de a cumpara un caine, este bine sa stii cat mai multe detalii despre rasa din care face parte, bolile la care este predispus si conditiile de viata pe care trebuie sa i le oferi.

Evita pe cat posibil tratamentele dure si periculoase, dar si metodele de dresaj dureroase sau care pot pune in pericol cainele. Foloseste doar metode de dresaj cu recompense pozitive. Tine intotdeauna cainele sub control si nu il lasa sa se piarda. Atunci cand animalul tau de companie este bolnav, foloseste doar tratamente si medicamente avizate de medicul veterinar.

De asemenea, asigura-te ca blana cainelui este intotdeauna curata si periata. In acest fel vei indeparta praful si mizeriile, dar si parazitii. In plus, este bine ca animalul tau de companie sa poarte o zgarda care sa contina si numele stapanului si datele de contact.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra