1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tu ti-ai vaccinat cainele? Afla care sunt vaccinurile obligatorii!

data: 01.04.2013   |   vizualizari: 11219 vizualizari

Vaccin cainiEsti mare iubitor de caini? Atunci, daca detii sau iti doresti sa achizitionezi unul trebuie sa stii care sunt vaccinurile obligatorii, care iti protejeaza micul prieten necuvantator de virusurile si bolile din mediul inconjurator. Descopera mai jos care sunt vaccinurile obligatorii la caini!

De ce are nevoie cainele tau de vaccinare?

In primele saptamani de viata, cainele tau este protejat de virusii din mediul exterior prin laptele matern pe care il consuma direct de la mama. Laptele matern contine bacterii benefice, care protejeaza organismul fraged al puilui, insa dupa ce este despartit de mama, cainele are nevoie de vaccinare pentru a putea supravietui si pentru a fi protejat de virusurile si bacteriile din mediul inconjurator.

Exista doua tipuri de vaccinuri pe care persoanele care detin caini le pot efectua: vaccinuri de baza si vaccinuri suplimentare, care trateaza infectiile bacteriene. Vaccinurile de baza este bine sa fie efectuate tuturor cainilor, deoarece ii protejeaza de boli grave ca de exemplu rabie, parainfluenta, adenovirus si parvoviroza.

Vaccinurile suplimentare se efectueaza cainilor pentru a-i proteja de infectii ca boala Lyme, leptospiroza si bordetella.

Cand se efectueaza vaccinurile la caini

Vaccinarea la caini este bine sa se efectueze pe specineme sanatoase, astfel incat vaccinul sa poata dezvolta anticorpii potriviti. La cainii bolnavi, vaccinul nu va avea efectul dorit, deoarece un organism slabit nu permite dezvoltarea corecta a anticorpilor.

Astfel, inainte de efectuarea primului vaccin, cainele trebuie dus la un control amanuntit la medicul veterinar, care va evalua starea de sanatate a animalului. De asemena, si deparazitarea cainilor inainte de orice vaccinare este obligatorie, ceea ce asigura o imunizare maxima. Puii se vaccineaza numai dupa o deparazitare completa.

De asemenea, si varsta catelului este foarte importanta inainte de prima imunizare. Pana la varsta de 6 saptamani, catelusii sunt protejati de anticorpii care se gasesc in laptele matern, insa dupa aceasta varsta sunt mult mai vulnerabili la boli. Astfel, la sase saptamani este obligatoriu vaccinul impotriva parvovirozei.

Schema de vaccinare la caini

  • Varsta 6 saptamani: vaccin impotriva parvovirozei, o boala intestinala severa;
  • Varsta 8 saptamani: vaccin impotriva bolii lui Carre, parvovirozei, leptospirozei si hepatitei Rubarth;
  • Varsta 10 saptamani: repetarea vaccinului impotriva Bolii lui Carre, parvovirozei, leptospirozei si hepatitei Rubarth;
  • Varsta 12 saptamani: vaccin impotriva rabiei;
  • Varsta 14 saptamani: vaccin impotriva coronavirozei;
  • Varsta de 6 luni: vaccin impotriva rabiei.

 

Vaccinarea antirabica este obligatorie si se repeta anual!

Dupa acest set de vaccinuri de baza, cainele est imunizat pentru o perioada de un an. Dupa aceasta varsta, cainele se va vaccina anual, cu un vaccin polivalent insotit obligatoriu de vaccinul antirabic.

De asemenea, dupa varsta de 2 ani, este bine sa discuti cu medicul veterinar pentru efectuarea de vaccinuri suplimentare. Printre aceste vaccinuri suplimentare se numara cel impotriva bolii Lyme si giardiei.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra