1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

PIXIE BOBPixie Bob
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Pixie Bob
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 8 - 10 kg
Blana Scurta, stufoasa, matasoasa
Culoare Maro, cu pete si dungi
Speranta de viata 12 - 14 ani

Cu un aspect salbatic, pisica din rasa Pixie Bob este foarte prietenoasa si afectuoasa, cu o personalitate foarte dragalasa. Este ideala pentru familiile cu copii, de care se ataseaza foarte mult si carora le este devotata.  

Origine si istoric

Se crede ca pisica din rasa Pixie Bob este rezultatul incrucisarii naturale intre o pisica domestica si un linx. Totusi, crescatorii cred ca aceasta rasa este rezultatul unei mutatii genetice, prin care s-a obtinut aspectul salbatic si coada rotunda, de mici dimensiuni.

Tot ce se stie despre originea acestei rase de pisici este ca o crescatoare din Statele Unite ale Americii, pe nume Carol Ann Brewer a achizitionat in anul 1985 o pisica care dispunea de cateva caracteristici distincte: blana cu pete, coada rotunda si scurta si mai multe degete decat in mod normal.

Anul urmator, femeia a mai achizitionat un mascul cu coada scurta, pe care l-a imperecheat cu o pisica domestica. Unul dintre puii rezultati, o femela, avea o blana cu pete, iar stapana a pastrat aceasta pisica pe care a botezat-o Pixie.

Crescatoarea de pisici si-a dorit apoi mai multe pisici cu acelasi aspect, astfel ca o noua rasa de pisici a aparut: Pixie Bob.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Pixie Bob are o fata asemanatoare cu cea a unui linx, o blana scurta, cu pete si dungi, si o coada scurta. Exista si pisici cu blana mai lunga. In plus, toate pisicile din rasa Pixie Bob au smocuri de par in varful urechilor.

Pisica Pixie Bob este o pisica de talie mare, cu o constitutie viguroasa si un corp musculos, cu un schelet bine dezvoltat. Picioarele acestei pisici sunt mari si puternice si dispun de mai multe degete (pisici polidactile).

Blana este fina si matasoasa, in toate tonurile de maro. La maturitate, pisica din rasa Pixie Bob poate atinge greutatea de 10 kilograme.

Comportament si personalitate

Cel mai adesea, pisicile din rasa Pixie Bob sunt descrise ca fiind extrem de asemanatoare cu cainii, datorita devotamentului fata de stapanii lor. Le plac copiii, fiind parteneri de joaca de nadejde. Se inteleg bine si cu alte pisici, dar si cu cainii.

Foarte afectuoasa si prietenoasa, pisica din rasa Pixie Bob isi doreste sa fie o parte integranta a familiei. Se implica in toate activitatile din locuinta si este companionul ideal chiar si pentru persoanele mai varstnice.

Pisica Pixie Bob este foarte inteligenta si invata rapid diverse trucuri. De asemenea, poate fi dresata sa mearga in lesa.  

Ingrijire si hrana

Scurta sau lunga, blana pisicii din rasa Pixie Bob este usor de intretinut si periat. O periere saptamanala este suficienta pentru ca blana sa arate bine. In schimb, urechile trebuie curatate saptamanal, iar dintii periati frecvent, pentru a preveni afecttiunile dentare.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Pixie Bob este in general sanatoasa, insa este bine sa fie achizitionata de la un crescator. Adesea, aceasta pisica poate fi sensibila la anumite vaccinuri, astfel ca este foarte important sa se discute cu medicul veterinar.

Speranta de viata la pisica din rasa Pixie Bob este de 12 – 14 ani.

Conditii de viata

Pisica din rasa Pixie Bob este ideala pentru orice familie. Este afectuoasa si jucausa, potrivita pentru locuintele cu copii. Este bine sa fie crescuta in casa, pentru a evita incidentele neplacute.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra