1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

RHODESIAN RIDGEBACKRhodesian Ridgeback
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Rhodesian Ridgeback
Porecla Vanatorul de lei africani
Tara de origine Africa
Greutate 33 kilograme
Inaltime 70 centimetri
Blana Scurta si deasa
Culoare Maro sau roscat
Frumos si elegant, cainele din rasa Rhodesian Ridgeback este originar din Africa, unde a devenit rapid un vanator versatil si un animal de paza eficient. Este foarte inteligent, energic si cu o blana usor de intretinut, ceea ce face ca Rhodesian Ridgeback sa fie cainele ideal de apartament.  

Origine si istoric

Rasa Rhodesian Ridgeback este originara din Zimbabwe unde era folosit ca animal de vanatoare si de paza. Cunoscut odinioara si sub numele de "Vanatorul de lei africani", cainele din rasa Rhodesian Ridgeback era ideal pentru viata la ferma si rezista la temperaturi extreme. 
 
Acesta rasa este rezultatul incrucisarilor a diferite rase, ca de exemplu Marele Danez si Mastiff. In zilele noastre, cainele din rasa Rhodesian Ridgeback este mai mult un animal de companie, care prefera compania oamenilor, decat un animal de vanatoare si prada.  
 
pui-Rhodesian-Ridgeback-vanatoare
 

Descriere fizica

Cainele din rasa Rhodesian Ridgeback este un animal de talie mare, puternic si musculos. Principala caracteristica a acestui caine este dunga de blana de pe spate, de-a lungul coloanei vertebrale, blana care creste in directia opusa celei de pe restul corpului. Blana este scurta si deasa, de culoare maro sau roscat. 
 
Rhodesian Ridgeback atinge o inaltime de 70 de centimetri si o greutate de 33 de kilograme. 

Comportament si personalitate

Rhodesian Ridgeback este un caine independent si inteligent, foarte atent la miscarile din jurul sau. Deoarece in trecut a fost in special un caine de vanatoare, Rhodesian Ridgeback si-a pastrat instinctele si este in permanenta in cautarea de prada. 
 
Cainele din rasa Rhodesian Ridgeback este loial familiei din care face parte, insa distant fata de straini. Un caine Rhodesian Ridgeback nu va fi niciodata agresiv cu strainii, pe care ii va ignora. Daca sunt bine dresati, acesti caini pot deveni rapid animale de paza foarte vigilente. Ca orice caine, si Rhodesian Ridgeback poate fi agresiv daca nu este dresat de mic. Astfel, el trebuie obisnuit de la varste cat mai fragede cu diverse persoane si situatii. 
 
In ciuda aspectului atletic si puternic, cainele din rasa Rhodesian Ridgeback are si o latura sensibila. Este totusi foarte puternic, rezistent si ii place foarte mult sa petreaca timpul afara. Trebuie plimbat zilnic, in caz contrar se plictiseste rapid si incepe sa distruga obiectele din locuinta. 
caine-Rhodesian-Ridgeback-prada
 

Ingrijire si hrana

Blana scurta si deasa a acestui caine este usor de intretinut. Trebuie periata si spalata doar atunci cand este murdara. In perioadele in care naparleste, este bine sa fie periat mai des. 
 
Cainele din rasa Rhodesian Ridgeback nu este pretentios la mancare si va consuma orice tip de hrana i se ofera. Este insa indicat ca hrana sa nu depaseasca un kilogram pe zi, deoarece acest caine este predispus la obezitate.

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, cainii din rasa Rhodesian Ridgeback sunt sanatosi. Se pot confrunta insa cu diverse probleme de sanatate, ca de exemplu displazii, fracturi si tiroida. De obicei, problemele de sanatate apar la maturitate, iar cainele arata semne vizibile de boala. 

rasa-Rhodesian-Ridgeback-displazii

 

Conditii de viata

Cainele din rasa Rhodesian Ridgeback poate fi crescut si in spaiii mici si apartamente, insa are nevoie de plimbari zilnice. In caz contrar va deveni sedentar si obez. Cel mai bine se dezvolta la curte, unde sa aiba spatiu mare de desfasurare si alergat. 

Dresaj

Rhodesian Ridgeback este un caine inteligent, care invata rapid tot ce se intampla in spatiul in care traieste. Pentru a avea rezultate bune, stapanii trebuie sa inceapa dresajul de la varste fragede. In plus, este si un caine incapatanat, astfel ca persoana care il dreseaza trebuie sa aiba o personalitate puternica si sa fie foarte ferm. 
 
 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra