1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

TECKEL (DACHSHUND)Teckel (Dachshund)
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Teckel, Dachshund
Cod rasa Grupa 8, numarul 148
Porecla Carnacior, Şoricar
Tara de origine Germania
Greutate 7-14 kilograme
Inaltime 25-30 centimetri
Blana Scurta sau lunga
Culoare Oricare
Capacitate la nastere 4-6 pui
Speranta de viata 12-15 ani

Cainele Dachshund mai este numit si Teckel, soricar sau cainele carnacior. Este cunoscut pentru ca urmareste prada si se baga in vizina mamiferelor mici. In ciuda apa aparitiei exagerate si comice, este un animal de companie atletic. Rasa Teckel a fost recunoscuta in anul 1885. 

Origine si istoric

Cainele Teckel (Dachshund) isi are originea inainte de anii 1600, in Germania. Aceasta rasa a fost dezvoltata pentru a vana si eventual pentru a se lupta cu mamiferele mici ce se asund in vizuini. 

tckel-in-iarba-vana

 

Descriere fizica

Cainele Teckel este musculos, are un corp aproape de pamant si lung, ce l-a facut sa castige porecla de caine carnacior. Corpul sau mic este puternic, la fel si labele. Blana poate sa fie scurta sau lunga si vine intr-o mare varietate de modele si culori. 

Comportament si personalitate

Cainele Teckel (Dachshund) este o intreaga personalitate intr-un corp micut. Multi fani ai acestei rase nu concep sa aiba alt caine in afara de Teckel. Ca toate rasele de caini mici, Teckel starneste cainii mai mari, insa niciodata nu merge pana la capat. Este un clovn care iubeste sa fie in centrul atentiei. Cainelui Teckel (Dachshund) nu-i place sa imparta atentia pe care o primeste, de aceea este foarte potrivit pentru persoanele singure sau cele care au mult timp de acordat cainelui.

Latratul este cea mai comuna problema la rasa Teckel (Dachshund). Este un caine alert ce nu va primi cu blandete un caine sau om care calca pe teritoriul lui. Va da alarma chiar si atunci cand un strain se apropie. Sau un alt caine. Sau o bicicleta. Sau o masina. Acest comportament este greu de indreptat si trebuie tratat cu multa rabdare.

Cainele Teckel nu este o idee buna pentru familiile cu copii. Duchshund este posesiv cu jucariile copiilor. Alti copii se pot descurca foarte bine daca stiu cum sa se poarte cu cainele.

Cainele Teckel are un puternic instinct de a sapa si nu ar trebui lasat nesupravegheat intr-o curte. Avand un corp subtire, isi croieste repede drum printre flori si chiar sapa pe sub gard pentru a cauta noi aventuri. 

caine-teckel-negru-comportament

 

Ingrijire si hrana

Cainele Teckel nu are nevoie de multa miscare pentru a fi sanatos si fericit, insa plimbarea zilnica este necesara si chiar oferirea posibilitatii de a alerga pentru ca este predispus la a avea probleme cu greutatea. Ii place sa prinda mingea, pasari si mamifere mici.

Cainele Teckel cu blana scurta nu are nevoie de multa ingrijire si nici spalare, decat atunci cand se murdareste. Cel cu blana lunga are nevoie de baie si periere regulate. Verificarea urechilor si curatarea lor este absolut necesara pentru ca pot dezvolta infectii.  


Sanatate si puncte vulnerabile

Media de viata a cainelui Teckel este de 12-15 ani. Aceasta rasa este vulnerabila la imbolnavirea sinusurilor, surditate congenitala, boala discurilor intervertebrale si probleme ale ochilor.

teckel-pui-sanatate

 

Conditii de viata

Dimensiunile mici ale cainelui Teckel il fac un animal de companie potrivit pentru viata de apartament.

Dresaj

Chiar daca este micut, cainele Teckel cauta provocari tot timpul. Ii place sa decida unde sa mearga si cand este plecat ii place sa i se spuna unde sa ajunga. Spunandu-i unui caine Teckel (Dachshund) ce sa faca este util, deoarece are impresia ca a fost propria lui idee, altfel va deveni foarte dezinteresat. Dresajul rasei Teckel trebuie sa fie plin de rabdare. Metodele dure nu functioneaza pentru ca va alege sa distruga sau sa muste.

teckel-dresaj

 

Caine Teckel de vanzare

Astazi, 15 noiembrie 2012, un pui de caine Teckel (Dachshund) are pretul de 700-1000 lei, insa acest pret variaza in functie de crescator si varsta cainelui.

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra