1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

YORKSHIREYorkshire
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Paza
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume Yorkshire terrier
Cod rasa Grupa 339, numarul 86
Porecla Yorkie
Tara de origine Anglia
Greutate 3 kilograme
Inaltime 20 centimetri
Blana Lunga
Culoare Albastra, aurie
Capacitate la nastere 3-4 pui
Speranta de viata 12-15 ani

Origine si istoric

Rasa yorkshire a fost dezvoltata pentru a prinde si ucide sobolanii din mine si depozitele de bumbac in tinutul Yorkshire din nordul Angliei. Ulterior, cainele yorkshire a devenit foarte apreciat de doamnele din inalta societate pentru dragalasenia sa, pofta de joaca, atasarea fata de stapan si fiindca era usor de purtat. 

Descriere fizica

Cainele yorkshire terrier  este mic, o jucarie cu blana lunga, cu un corp compact si bine proportionat. Blana sa este lunga si matasoasa si poate fi albastra sau aurie. Toti puii vor fi la nastere negri cu pete maronii si se vor maturiza in decursul unui an. Urechile sunt mici, triunghiulare si ridicate. Marimea unui caine yorkshire terrier este de 20 centimetri inaltime si 3 kilograme greutate. 

yorkshire-blana-lunga

 

Comportament si personalitate

Personalitatea cainelui yorkshire depinde de mediul in care este crescut. Unii sunt mai vioi si rapizi ca un terrier, altii sunt delicati si necesita un tratament regal in fiecare clipa. Daca ne gandim la caine „de poseta”, yorkshire este cainele care ne vine in minte deoarece poate fi carat foarte usor intr-o geanta. Aceasta rasa cere atentie si nu ii place sa fie lasat singur, chiar daca te duci pana in bucatarie. Stapanii de caine yorkshire spun ca te urmaresc din camera in camera, ca o mica umbra. Este un caine excelent pentru persoanele in varsta care au timpul de a se concentra asupra lui, insa poate fi multumit in familiile de orice marime.

Anxietatea de separare este comuna la cainii yorkshire. Lasand cainele singur in casa pentru perioade lungi de timp este nedrept pentru el. Este potrivit pentru familiile unde exista o persoana in permanenta acasa decat cele in care toti membrii sunt plecati in timpul zilei. 

Ingrijire si hrana

Cainele yorkshire nu necesita multa miscare pentru a fi sanatos si viguros. O plimbare zilnica in apropierea casei, indeplineste cu succes necesitatea sa. Ar trebui sa fie tinut in lesa in timpul plimbarii pentru ca nu va ezita sa se incaiere cu alti caini, indiferent de marimea lor.

Blana matasoasa a cainelui yorkshire este predispusa la incalcire, iar perierea zilnica ar trebui sa fie o regula de baza. Daca nu se doreste participarea cainelui in competitii si spectacole, atunci nu este nevoie ca blana sa fie pastrata lunga. Este nevoie ca urechile cainelui yorkshire sa fie verificate si curatate saptamanal pentru a preveni infectiile, iar perierea danturii ar trebui realizata o data pe saptamana pentru a preveni depunerea tartrului. Şi unghiile pot fi scurtate o data pe luna, in cazul in care nu se scurteaza datorita frecarii cu podeaua. 

yorkshire-terrier-ingrijire-si-hrana

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Speranta de viata a cainelui yorkshire este de 12-15 ani, existand cateva potentiale probleme de sanatate ereditare : cataracta, hipoglicemia, hipopazia, luxatia, displazia de genunchi, atrofia progresiva a retinei.

Conditii de viata

Cainele yorkshire este potrivit pentru viata de apartament, oricat de mic ar fi acesta si pentru persoanele care pot dedica mult timp cresterii unui caine. Cu toate acestea, plimbarea zilnica este necesara. 

caine-yorkshire-apartament

 

Dresaj

Cainii yorkshire sunt relativ usor de dresat. Sunt terrieri, deci inseamna ca pot fi incapatanati uneori si independenti. Dresajul ar trebui sa inceapa cat mai devreme si sa se bazeze pe o multime de recompense. 

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra